Data publicării:

COVID-19 a ajuns și în Antarctica. O stație de cercetare este afectată de un focar

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Un focar de COVID-19 a fost înregistrat în Antarctica. 

O stație de cercetare științifică belgiană din Antarctica se confruntă cu un focar de COVID-19, în ciuda faptului că lucrătorii sunt complet vaccinați și se află într-una dintre cele mai îndepărtate regiuni ale lumii, transmite BBC. Din 14 decembrie, cel puțin 16 din cei 25 de lucrători de la Stația Polară Princess Elisabeth au luat virusul.

Oficialii spun că cazurile rămân uşoare până acum.

„Situația nu este dramatică”, a declarat pentru BBC Joseph Cheek, manager de proiect pentru International Polar Foundation.

„Deși este un inconvenient carantina anumitor membri ai personalului care au fost infectați cu virusul, acest lucru nu a afectat în mod semnificativ munca noastră la stație în general”, a mai spus Cheek.

Membrii stației preferă să rămână în Antarctica

"Tuturor locuitorilor stației li s-a oferit posibilitatea de a pleca cu un zbor programat pe 12 ianuarie. Cu toate acestea, toți și-au exprimat dorința de a rămâne și de a-și continua munca", a adăugat managerul proiectului. 

Știrile despre focar au fost raportate pentru prima dată în publicația belgiană Le Soir. Primul test pozitiv a fost înregistrat pe 14 decembrie, în rândul unei echipe care sosise cu șapte zile mai devreme.

Ei și alții care au fost testați pozitiv au fost plasați în carantină, dar virusul a continuat să circule.

Record de temperatură în zona arctică

Recordul de temperatură din Verhoiansk, zona Arctică, de 38 de grade Celsius în iunie 2020, a fost omologat de Organizaţia Mondială de Meteorologie. 

"Acest nou record arctic face parte dintre acele observaţii raportate în arhive privind extremele meteorologice şi climatice de către OMM, o agenţie specializată din cadrul ONU, care trage un semnal de alarmă privind schimbările suferite de clima noastră", a subliniat secretarul general al OMM, Petteri Taalas, notând că în acelaşi an şi în Antarctica s-a înregistrat un record de 18,3 grade Celsius.

"Ancheta noastră evidenţiază creşterea temperaturilor într-o regiune care este importantă pentru restul lumii din punct de vedere climatic" şi care ar trebui, prin urmare, să fie monitorizată în permanenţă, a subliniat Randall Cerveny, raportor al OMM pentru extreme climatice şi meteorologice.

Citește aici mai multe: Recordul de temperatură din zona Arctică, 38 de grade, omologat: Un nou semnal de alarmă privind clima

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel