Data publicării:

Covasna: DSVSA a dispus retragerea a peste 17 tone de unt şi margarină expirate

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna a dispus retragerea a peste 17 tone de unt şi margarină donate cetăţenilor din localitatea Vâlcele, în urma unei sesizări privind expirarea termenului de valabilitate al acestor produse. 

Potrivit directorului executiv al DSVSA Covasna, Siko Barabasi Sandor, donaţia, provenită din străinătate, a fost făcută Bisericii penticostale din Vâlcele, iar în urma cercetărilor s-a stabilit că termenul de valabilitate al produselor a expirat la începutul lunii mai.

'În data de 5 iunie, Instituţia Prefectului Covasna a notificat DSVSA Covasna asupra faptului că pe raza localităţii Vâlcele, în data de 1 şi 2 iunie au fost distribuite produse alimentare expirate, respectiv unt şi margarină, într-o cantitate de aproximativ 15-20 tone. Personalul DSVSA Covasna a luat imediat legătura cu Instituţia Prefectului, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Covasna, Primăria Vâlcele şi postul de Poliţie Vâlcele, deplasându-se totodată la faţa locului. Investigaţiile efectuate au arătat că în data de 1 iunie a ajuns în localitatea Vâlcele, sub formă de donaţie din străinătate, un transport de 7.042 kilograme de margarină vegetală, 5.172 de kilograme grăsime vegetală (cremă RAMA), 5.396 kilograme unt şi 1.896 kilograme de haine şi încălţăminte, destinatarul fiind Biserica penticostală Vâlcele.

Produsele menţionate mai sus au fost distribuite populaţiei din localităţile Vâlcele, Hăghig, Araci şi Hetea în data de 1 şi 2 iunie. Personalul DSVSA Covasna s-a deplasat la mai multe case, strângând o parte din produsele enumerate mai sus, constatând faptul că aceste produse alimentare erau expirate încă din data de 5 mai, iar consumul acestora poate periclita sănătatea consumatorilor', se arată într-un comunicat de presă remis, joi, AGERPRES.

Conducerea DSVSA Covasna menţionează, totodată, că în urma consultării cu Instituţia Prefectului şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ), s-a dispus strângerea produselor expirate distribuite populaţiei, punerea sub sechestru şi neutralizarea întregii cantităţi de produse alimentare expirate pe cheltuiala destinatarului, adică a Bisericii Penticostale Vâlcele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel