Ingrediente
- cotlet de porc 1,500 kg
- orez 0,150 kg
- ciuperci 0,125 kg
- mazăre 0,200 kg
- ceapă 0,200 kg
- cartofi, 2,500 kg
- ouă 8 buc.
- unt 0,100 kg
- făină 0,300 kg
- lapte 0,800 kg
- caşcaval 0,050 kg
- sare 0,020 kg
- piper 0,001 kg
Cum se prepară
Se porţionează carnea, se trece prin făină şi se prăjeşte în untură. Din cartofi fierţi, unt şi ouă se face un piure foarte consistent cu care se decorează marginile fiecărui cotlet, folosind un cornet de hârtie şi spriț. În mijloc se aşază orezul fiert, ciupercile şi ceapa trasă în untură, mazărea, sarea şi piperul. Peste această compoziţie se toarnă sos beşamel, preparat din unt, făină şi lape, fără a se acoperi decorul din piure. Se presară pe deasupra caşcaval şi se rumeneşte la cuptor.
*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- SUA și Coreea de Sud blochează transporturile de petrol din Coreea de Nord. Cooperare ilegală cu Rusia, suspectată
- Horoscop 27 martie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care trebuie să facă schimbări la serviciu. Șefii te vor privi cu alți ochi
- Musaca de post, rețeta simplă. Cine a zis că fără carne n-are gust?
- Ruptura dintre Harry și William, tot mai adâncă. Condiția Ducelui de Sussex pentru a veni de Paște în Marea Britanie
- Modificare majoră în Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024. Laurențiu Neculaescu (AFM): Am învățat de anul trecut / video
- Șoferii, constrânși fizic să reducă viteza. Titi Aur, despre măsura care îi deranjează pe teribiliști: Forțată, dar necesară! / video
- Cele mai vândute telefoane din lume. Samsung nu este nici măcar în top 10
- Casa Verde Fotovoltaice 2024. Laurențiu Neculaescu, AFM: Buget record! Actele necesare
- Mircea Coșea analizează ”războiul șefilor de la guvern cu șefii BNR”: Trebuie să ne speriem!
- Noi reguli în aeroporturile din România, din 31 martie. Poliția de Frontieră explică ce se schimbă odată cu intrarea în Schengen aerian