Coșul de gunoiul miroase, vara, urât? Puteți rezolva problema rapid și cu puține costuri 
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 26 iul 2022, 10:36
WhatsApp
Coșul de gunoiul miroase, vara, urât.  Puteți rezolva problema rapid și cu puține costuri. Sursa - Pexels
Coșul de gunoiul miroase, vara, urât. Puteți rezolva problema rapid și cu puține costuri. Sursa - Pexels
Vara coșul de gunoi miroase mai urât, dar poți rezolva simplu problema.

Vara  ne aduce nu doar zile frumoase, mare și plajă, dar și unele neplăceri cu care ne confruntăm. Gândiți-vă la țânțarii enervanți și la roiurile de muște, care ne intră în case.

În plus, vara, gunoiul miroase mai intens și mai urât decât în anotimpul rece. Însă putem scăpa de acest miros deranjant cu un truc simplu și ieftin.

Cel mai rapid și mai ușor mod de a curăța friteuza cu aer: un truc fenomenal, care te va cuceri

Ați observat că vara mirosul urât devine puternic și insuportabil? Nu vă faceți griji, deoarece există o soluție ideală pentru a elimina problema.

Ceea ce ai nevoie este un ingredient simplu din cămară. În primul rând, spălați și igienizați coșul de gunoi. Odată ce coșul este uscat, puneți pe fund hârtie absorbantă. Apoi, se pune o pungă de gunoi, în care trebuie să adăugați puțin praf de cafea. 

Scapă rapid de mucegaiul de pe pereți: vei avea nevoie de câteva produse din bucătărie și de o sticlă

Nu trebuie să exagerați, două linguri de cafea ajung. Cafeaua are capacitatea de a absorbi umezeala și mirosurile neplăcute, motiv pentru care este remediul ideal pentru a soluționa această problemă.

 

BONUS. Covorul din baie va fi mereu pufos, moale și va mirosi frumos. Iată ce ai de făcut

 

Atunci când alegeți un covor pentru baie cel este mai bine să cumpărați unul care poate fi curățat în mașina de spălat.

Tuturor ne place ca după baie să pășim pe un covor curat și moale. La început, covorașul va fi exact așa cum vă doriți. Dar, după câteva luni, veți observa că acesta nu mai este pufos și nu miroase plăcut.

Cum se poate remedia situația? Iată cele mai frecvente greșeli de îngrijire a covoarelor de baie: 

Nu spălați covoarele cu detergent praf, deoarece nu se dizolvă complet, se instalează în fibre și le întărește. Folosiți detergent gel sau săpun.

Spune adio mirosului urât din cuptorul cu microunde: ai nevoie de câteva minute și de un singur ingredient

Temperatura de spălare nu trebuie să depășească 40 de grade. Nu folosiți balsam, deoarece se  acumulează în țesătură.

Un astfel de covoraș se usucă mai mult și absoarbe mai rău umezeala. Nu utilizați înălbitori și pudre cu efect de albire. Ele accelerează procesul de uzură a fibrelor.

Covorul trebuie spălat cel puțin o dată pe săptămână. Din punct de vedere vizual, poate părea curat, dar, de fapt, umiditatea este întotdeauna ridicată în baie și bacteriile se înmulțesc mai repede într-un astfel de mediu.

Pentru a obține cel mai curat rezultat, covorul trebuie spălat în două etape

Mai întâi, puneți covorul într-un lighean la înmuiat, apoi frecați-l cu săpun de rufe. Orice săpun de uz casnic este potrivit în acest scop. Frecați foarte bine covorul, pe ambele părți. Frecați și lăsați-l timp de 15 minute.

Vasele pot fi spălate și fără detergent: topul celor 5 produse naturale care ne vin în ajutor

Al doilea pas este să puneți covorul în mașina de spălat. Dacă covorașul este pe o bază tare sau nu poate fi spălat la mașină (producătorul trebuie să fi indicat aceste informații pe produs), spălați-l manual.

Covorul se spală la cel mult 40 de grade. Asigurați-vă că adăugați câteva linguri de bicarbonat de sodiu în gelul de spălat. De asemenea adăugați 100 ml de apă și 1/2 linguriță de acid citric dizolvat, în compartimentul pentru balsam.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?