Costul unui deceniu de NATO. Ce spun Teodorovici și Șova
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
29 martie 2004. Prima zi în care România a fost membră NATO. Sâmbătă, la un deceniu de la acest pas important, mai mulți lideri țin să-l marcheze prin declarații politice. 

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a spus: "Se împlinesc astăzi zece ani de când România a devenit membră a NATO, moment deosebit de important pentru România și pentru relația transatlantică. Angajamentele asumate de țara noastră și eforturile comune cu aliații noștri pentru menținerea păcii și a democrației în țările noastre și peste hotare trebuie să reprezinte astăzi, după 10 ani de parteneriat onest, o mândrie națională și un semnal puternic pentru continuarea și consolidarea colaborării noastre. Sub însemnele Alianței Nord-Atlantice ne-am angajat să apărăm teritoriile altor state, iar costul plătit a constat în viețile pierdute de acei militari români, care au oferit prin sacrificiul lor siguranță și stabilitate în regiune". 

Minstrul Transporturilor, Dan Șova, a scris, pe pagina de Facebook: "În 10 ani de membru al NATO, România a demonstrat că este un partener pe care se poate conta. Nu este moment mai nimerit decât acesta pentru a mulțumi celor care au reprezentat țara noastră în misiunile NATO și pentru a cinsti memoria celor care au murit apărând valorile și securitatea unui bloc civilizațional. Se cuvine, mai mult ca oricând, să mulțumim Armatei Române pentru devotamentul și pentru sacrificiul său". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel