Costel Vânătoru, prima reacţie după ce a fost demis de la Banca Naţională de Gene
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 15 dec 2019, 12:27
WhatsApp
Costel Vânătoru FOTO AGERPRES
Costel Vânătoru FOTO AGERPRES
Profesorul Costel Vânătoru a oferit prima reacţie după ce a fost demis de Guvernul Orban de la şefia Băncii de Gene şi le-a mulţumit buzoienilor care au ieşit în stradă pentru a cere repunerea sa în funcţie. 

"Le mulţumesc celor care susţin, românilor, buzoienilor, care susţin acest proiect ştiinţific, cu implicaţii majore, de susţinere a siguranţei alimentaţiei poporului român. Nu ar trebui ca politicul să se implice, pentru că noi, în cercetare, nu lucrăm pentru un partid sau altul, nu producem seminţe pentru un partid sau altul. Producem pentru ţară, ne gândim la pâinea de toate zilele necesară poporului român. De aceea am atras atenţia de la început că toate partidele trebuie să susţină acest proiect pentru că este unul de importanţă majoră, are rolul de a păstra seminţele pe termen mediu şi lung. 

Noi am reuşit să strângem până acum peste 10.000 de genotipuri, soiuri de plante. Soiuri româneşti, păstrate din patrimoniul genetic. Aceasta este misiunea Băncii, de a păstra soiuri ameninţate de diverşi factori", a declarat Costel Vânătoru la Antena 3. 

Câteva sute de buzoieni sunt în marş pe străzile oraşului pentru a cere Guvernului Orban repunerea în funcţie a directorului Băncii Naţionale de Gene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?