Costel Fotea: Problema apei din Vânători, Galați, rezolvată
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto: Facebook Costel Fotea
Foto: Facebook Costel Fotea
După mai bine de trei luni de muncă, problema apei din Vânători a fost rezolvată, a anunțat Costel Fotea, președintele PSD al  CJ Galați.

Astfel, dacă în trecut sistemul putea furniza doar 17-20 de mc de apă pe oră, total insuficient pentru necesarul unei comunități aflată într-o permanentă extindere, astăzi debitul este chiar și de 180 de mc de apa pe oră, de nouă ori mai mult. Apa este furnizată 24 de ore din 24, fără întreruperi de câteva zile ca odinioară, fiind eliminate și problemele de calitate a apei.

Practic, forajele care funcționau la mai puțin de 25% din capacitate au fost curățate și reabilitate, s-au montat pompe noi, s-au înlocuit sute de metri de conducte, au fost refăcute instalațiile electrice și de automatizare, iar rețeaua de distribuție a fost reechilibrată hidraulic, astfel încât să fie eliminate diferențele de presiune. Totul datorită muncii specialiștilor din domeniu și a noii echipe de la Primăria Vânători.

În acest moment, în județul Galați sunt în derulare investiții cu fonduri europene de peste 230 de milioane de euro pentru apă și canalizare, în mai bine de 20 de localități. De altfel, vor continua și investițiile în modernizarea rețelei de distribuție a apei de la Vânători, localitate aflată într-o permanentă dezvoltare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel