Urmărește emisiunea live
Costel Fotea: Premieră la Galați. Cancerul de piele depistat cu ajutorul unui tomograf
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Costel Fotea, președntele PSD al CJ Galați Galați, anunță o nouă premieră la nivelul sistemului medical.

"Spitalul de Boli Infecțioase Galați este singura unitate medicală din țară unde cancerul de piele, bolile inflamatorii, imunologice și degenerative se pot depista cu ajutorul unui tomograf în coerență optică.

Este un echipament medical de ultimă generație pe care îl au în dotare puține centre din Europa. Folosește un procedeu medical nou în domeniul dermatologiei, prin care se poate depista cancerul de piele în stadiu incipient cu ajutorul luminii, fără a mai fi nevoie de intervenții chirurgicale pentru a determina prezența celulelor canceroase la nivelul epidermei.

De asemenea, cu acest echipament medical ultraperformant se poate monitoriza și eficiența tratamentului.

Din păcate, în România a crescut în ultimii ani incidența cancerului de piele, iar medicii specialiști spun că în continuare acest tip de cancer este subdiagnosticat sau diagnosticat tardiv.

Odată cu acest nou aparat medical, Spitalul de Boli Infecțioase, acolo unde a fost înființat recent și un centru de excelență în domeniul dermatologiei, are în dotare două echipamente medicale de ultimă generație pentru depistarea și monitorizarea cancerului de piele.

Valoarea acestui aparat medical ultraperformant este de 743.155 de lei, fonduri europene atrase de către Consiliul Județean Galați în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020", a anunțat liderul CJ Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel