Costel Fotea: La Galați, centru de excelență în domeniul dermatologiei
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 29 oct 2021, 14:51
WhatsApp
Costel Fotea, președintele CJ  Galați, anunță o nouă premieră în Galați în ceea ce privește metode de depistare precoce și tratare a cancerului de piele.

"Ne dorim să dezvoltăm la Galați, în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase, cel mai puternic centru din țară de cercetare în domeniul dermatologiei. De aceea, am încheiat o colaborare cu Universitatea “Dunărea de Jos”, astfel încât medici specialiști, profesori universitari, chimiști, farmaciști, biologi și cercetători din străinătate să studieze la Galați noi tratamente pentru cancerul de piele, metode de depistare precoce a acestei maladii cumplite sau noi soluții medicale pentru diverse boli de piele.

În cadrul centrului vor fi testate și diverse preparate dermato-cosmetice care au nevoie de studii medicale pentru a fi utilizate și vor fi cercetate beneficiile pe care le au asupra pielii apele saline și termale din țara noastră.

Va fi un centru axat pe inovație și dezvoltare, mai ales că va beneficia și de aportul unor specialiști din Finlanda și Africa de Sud.

Centrul dispune deja de aparatură medicală de ultimă generație, achiziționată de către Consiliul Județean Galați, pentru diagnosticarea cancerului de piele și a unei game largi de afecțiuni cutanate, iar Universitatea “Dunărea de Jos” Galați va dota centrul și cu alte echipamente medicale, precizează președintele CJ Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?