Costel Fotea, invitație în Galați la "Festivalul Iei la Dunărea de Jos"
Data publicării:
Autor: Clauia Calotă
WhatsApp
Gălățenii sunt invitați la Târgul meșterilor populari și la spectacole în aer liber, a a nunțat Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean.

Consiliul Județean Galați, prin Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, vă invită să participați la ”Festivalul Iei la Dunărea de Jos” și la cea de-a XXI-a ediție a Târgului Meșterilor Populari.

- Perioada: 21-24 iunie 2024

- Locația: Zona pietonală centrală Spicul - Fata pe valuri

- Începând de vineri, ora 10:00.

Ce vă așteaptă:

- Expoziții de cămăși tradiționale: Vino să admiri frumusețea cămășilor strămoșești, simboluri ale patrimoniului nostru cultural.

- Șezători și ateliere: Participă la șezători și ateliere interactive unde vei învăța despre meșteșugurile tradiționale.

- Demonstrații meșteșugărești la Târgul Meșterilor Populari:Momente artistice: Bucură-te de spectacole culturale și artistice.

Programul spectacolelor:

În fiecare seară, pe 21, 22 și 23 iunie, de la ora 18:30, ansamblul folcloric „Doina Covurluiului” și invitații săi: Doinița Fluturu, Grupul Movilenii, Ansamblul Dor de tei, împreună cu tinerii artiști Grigoraș Moisă, Mihaela Ursu, Denisa Costea, Delia Ciortan și Ana Maria Budescu, vă vor încânta cu reprezentații artistice de excepție.

Dragi gălățeni,

Să purtăm împreună, cu mândrie, cămașa tradițională în aceste zile de sărbătoare! De Sânziene, să-i redăm cămășii tradiționale locul de cinste pe care îl merită în tradiția noastră populară, precizează Costel Fotea într-un mesaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel