Costache: Mi s-a cerut demisia de către Orban. E momentul să recunosc
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Victor Costache / Foto: gov.ro, arhivă
Victor Costache / Foto: gov.ro, arhivă
Victor Costache a dezvăluit luni seară că Ludovic Orban i-a cerut demisia din funcția de ministru al Sănătății. La momentul respectiv, susține el, a fost acuzat de 'fraternizare cu PSD' pentru că a preluat inițiativa testării în masă a profesorului Streinu-Cercel.

'E adevărat că ați fost schimbat și vi s-a cerut demisia de către Ludovic Orban pentru faptul că ați vrut să faceți testare în masă?', a fost întrebarea adresată de realizatorul emisiunii 'Sinteza Zilei' de la Antena 3, Mihai Gâdea. 

Fostul ministru al Sănătății, Victor Costache, a răspuns că 'mi s-a cerut demisia de către Ludovic Orban. Este momentul să o declar, să o recunosc, la mai bine de un an de la acest episod.'

Victor Costache a explicat apoi la Antena 3 că 'unul dintre motive a fost testarea în masă și faptul că, preluând acest mesaj, această inițiativă a domnului profesor Adrian Streinu-Cercel, cu care am colaborat extraordinar de bine și pe care îl respect, am fost într-un fel acuzat de fraternizare cu opoziția, cu PSD.'

'Vreau să spun că în medicină nu există opoziție sau nu există guvernare. În medicină există doar interesul pacienților și al oamenilor.', a adăugat Victor Costache. 

Orban spunea că regretă demisia, dar o înțelege 

La acea vreme, Ludovic Orban spunea, într-o declarație de presă, că: 'Am luat act de această demisie, îi voi transmite președintelui Iohannis această demisie. Aproape 5 luni de zile Victor Costache a făcut parte din guvernul pe care îl conduc și împreună am luat o serie de decizii importante.'

'Regret demisia, pe de altă parte o înțeleg și îi mulțumesc. Îi voi propune domnului Președinte pentru funcția de ministru pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru. Voi continua să întăresc echipa de la ministerul Sănătății. Avem prioritate zero achiziția de echipamente pentru spitale, pentru a proteja angajații', preciza Orban. 

Costache a fost numit consilier onorific al lui Cîțu, în februarie 

De profesie medic chirurg, Victor Costache a lucrat peste 10 ani în spitale din străinătate, iar apoi s-a întors în țară ca șef al Secției de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică.

Costache a fost numit ministru al Sănătății pe 4 noiembrie 2019, demisionând pe 26 martie 2020, în urma unui scandal privind testarea în masă împotriva COVID-19 a bucureștenilor. 

Pe 1 februarie, Victor Costache a fost numit consilier onorific al premierului Florin Cîțu, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Documentul prevedea că activitatea lui nu este renumerată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel