COSR, decizie în contextul instituirii stării de urgenţă în România
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Luând act de evoluția situației epidemiologice pe teritoriul României și decretarea stării de urgență pe întreg teritoriul României, pe o durată de 30 de zile, Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, întrunit azi, 16 martie 2020, a adoptat câteva măsuri care țin cont de instituirea stării de urgență și a planului de acțiune la instituirea stării de urgență în România.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român, în conformitate cu poziția oficială a Comitetului Internațional Olimpic cu privire la organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a hotărât să continue susținerea programului de pregătire, calificare și participare la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 ale tuturor loturilor olimpice de seniori.

În contextul măsurilor impuse de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, de suspendare a cursurilor tuturor unităților de învățământ din România, Comitetul Executiv al COSR a decis să suspende pe durată nedeterminată activitatea Centrelor Naționale Olimpice pentru Pregătirea Juniorilor și a sportivilor incluși în sistemul de Burse Olimpice pentru Juniori, începând cu 20 martie 2020.

Starea de urgenţă este reglementată de Constituţia României, de Legea nr. 453 din 1 noiembrie 2004 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă şi de Ordonanţa de Urgenţă nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, transmite COSR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel