Cosmin Cernat, mare schimbare în carieră. A plecat din televiziune! ”E greu de vorbit despre perioada aceea”
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Cosmin Cernat, interviu
Cosmin Cernat, interviu
Cosmin Cernat este unul dintre cei mai noi realizatori din echipa Radio Impuls. Cu o vastă experiență în televiziune, cele mai recente show-uri prezentate de acesta, la Kanal D, fiind reality-ul fenomen „Exatlon” și „FanArena”, Cosmin Cernat a trecut la radio. 

Despre cum a fost mutarea de la televiziune la radio, Cosmin Cernat a vorbit într-un interviu pentru DC News.

DC News: Cum a fost trecerea de la televiziune la radio? 

Simțeam că trecerea de la TV la Radio va fi una frumoasă și așa a și fost. Îmi place foarte mult la Radio, mă simt în elementul meu în emisiunea de interviuri “Invitatul de 12”. Este un proiect pe care îl construiesc după sufletul meu, îmi place să-i descopăr pe acei oameni care vin în fața mea. La Radio trebuie să umpli spațiul acela cu informație, cu poveste, iar vocea ține loc și de gesturi și mimică, ceea ce e foarte important și diferit față de TV.

 

DC News: Ai început să lucrezi în televiziune în 1996. Cum era atunci televiziunea și cum este acum prin ochii tăi de om care practic are o experiență de 30 de ani în domeniu?

E greu de vorbit despre perioada aceea, și o fac cu nostalgie, când mă refer la perioada anilor ’90 din televiziune. Cert este că a fost o școală fabuloasă, extraordinară, pentru ce înseamnă limba română, montaj, valori ale jurnalismului! Era o adevărată școală de la felul în care se construiau, se realizau emisiunile, de la timpul pe care alții ni-l acordau nouă, celor care eram mai tineri, care eram la început și ne doream din toată inima să învățăm. Eram asemenea unui burete, stăteam ore în șir în redacție, numai ca să învățăm ceva. Eram extrem de pasionați de felul în care se citește, de cum se citește o știre, de intonație, făceam dicție, rescriam știri și încercam să găsim în fiecare material ce este interesant.

Baza aceea extraordinară pe care noi am învățat-o atunci ne-a ajutat enorm de-a lungul vieții noastre profesionale. Și oamenii care au stat în jurul meu, din sport, profesioniști de la știri, actori, specialiștii în divertisment, cu toții au contat enorm.

Televiziune va îmbracă o altă formă, se adaptează vremurilor pe care le trăim și celor care vor veni… Iar noi ne adaptăm odată cu aceste trenduri. Desigur, și acum sunt profesioniști în televiziune, lucrez cu oameni extraordinari în acest domeniu, dar nu pot să nu am nostalgia tinereții în care adoram show-urile acelea mari, strălucitoare, marca Lazarov.

Televiziunile își nișează tot mai mult conținutul, dar din fericire, televiziunile generaliste rămân la putere, oamenii caută să se atașeze în continuare de brand-uri, dacă știu că acesta oferă o paletă de emisiuni ce răspund cerințelor de entertainment, informare și imprimă un numit stil de viață. Rămâne însă de văzut cum vor face față televiziunile mai departe platformelor digitale de tot felul, marilor canale de streaming. 

 

DC News: Acum mai ai timp să te uiți la televizor? La ce te uiți?

 

La televizor mă uit în mare parte la transmisiuni sportive, în particular la turneele de tenis…

 

DC News: Dacă ai fi față în față cu Cosmin Cernat, la radio, ce l-ai întreba?

 

Sunt multe întrebări pe care mi le-aș adresa, sunt multe întrebări pe care mi le pun eu zilnic, legat de acțiunile mele, de cum sunt eu ca om, de cât de mult pot să-i ajut pe cei din jurul meu… Am multe dialoguri imaginare cu mine însumi…

 

VEZI ȘI: A trăit la capătul lumii și s-a întors în România. Cosmin Cernat, despre viața în Canada: Acolo era simplu cu facturile. La noi se numește birocrație

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel