Coşmarul unui român, condamnat pe nedrept în Franţa, a luat sfârşit
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
julien-bensoussan-4b47a509
julien-bensoussan-4b47a509

Un tânăr român, condamnat pe nedrept şi încarcerat în locul altcuiva în baza unei amprente ADN, a fost eliberat la trei zile după ce a compărut în faţa unei instanţe a Tribunalului din Lille. Românul a fost acuzat de tâlhării comise între Lille şi Ronchin, deşi el a susţinut tot timpul că nu a fost niciodată în Franţa.

[caption id="attachment_100213" align="alignleft" width="285" caption="Julien Bensoussan, avocatul românului"][/caption] Sesizat de urgenţă de magistraţi, laboratorul inter-regional al Poliţiei ştiintifice (LIPS) din Lille a rederminat genotipul lui Marius Murariu, în vârstă de 31 de ani. A devenit astfel evident că acest ADN nu corespunde celui care l-a trimis pe Marius Murariu din România într-o închisoare din Franţa, scrie Mediafax.

Totul a inceput în 2003 când, în numai o oră şi jumătate, şase maşini au fost tâlhărite la semafor între Lille şi Ronchin. Pe parbrizul uneia dintre maşini, urmele de sânge găsite au permis descoperirea unei amprente genetice. ADN-ul îi aparţinea lui Marius Murariu. Cel puţin aşa s-a crezut. În 2004, tânărul din Botoşani, muncitor agricol, e condamnat în lipsă la doi ani de închisoare ferma.

În 24 mai 2011, botoşăneanul e arestat în baza unui mandat european. După câteva zile petrecute într-o închisoare din Bucureşti e transferat la Lille unde e trimis după gratii. O eroare, după cum se vede, pentru că, dupa cum a spus-o marţi la proces, Marius nu a pus niciodată piciorul în Franţa, notează sursa citată.

Ziarul francez pune întrebarea: Justiţia franceză deţine sau nu ADN-ul său ? "E o poveste de nebuni", spune Julien Bensoussan, avocatul românului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel