Coșmarul femeilor seduse și traficate prin metoda "Loverboy". Când se schimbă totul! Cristian Băcanu: E aruncată în șanț pur și simplu
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Cristian Tudor Băcanu, deputat PNL, a fost invitatul jurnalistului Val Vâlcu la DC News, unde a vorbit despre metoda Loverboy.

Discuția din platou a plecat de la anunțurile de angajare în spatele cărora, de multe ori, se ascund intenții de racolare și chiar trafic de carne vie prin cunoscuta metodă Loverboy. Este și modalitatea prin care frații Tate sunt acuzați cărecrutau fete tinere pe care le trimiteau "la produs", de unde și acuzațiile care i-au trimis în judecată pentru trafic de persoane. Cei doi au fost acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat în vederea comiterii a infracțiunii de trafic de persoane pe teritoriul României, Statelor Unite ale Americii și Marii Britanii. Frații Andrew și Tristan Tate neagă și în prezent acuzațiile.

Ce este metoda Loverboy

Metoda Loverboy este o strategie de recrutare și exploatare folosită frecvent în traficul de persoane, în special în exploatarea sexuală. Pe scurt, un bărbat, cunoscut ca "Loverboy," își construiește o relație sentimentală cu o victimă, de obicei o fată tânără și vulnerabilă. Acesta reușește să o seducă și o face să se îndrăgostească de el, oferindu-i afecțiune, atenție și promisiuni de iubire sau o viață mai bună.

După ce câștigă încrederea și dependența emoțională a victimei, „Loverboy-ul” o convinge sau o forțează să se implice în activități ilegale, cum ar fi prostituția, exploatarea sexuală sau alte forme de muncă forțată. Victima este adesea manipulată emoțional sau șantajată, fiind făcută să creadă că face aceste lucruri din dragoste sau datorie față de partenerul ei.

Această metodă este extrem de periculoasă și dificil de detectat, deoarece victimele pot inițial să nu realizeze că sunt exploatate. Traficanții folosesc de multe ori violența, amenințările sau izolarea pentru a menține controlul asupra victimelor.

Cum acționează abuzatorii

Cristian Tudor Băcanu a descris în detaliu cum acționează proxenetul de tip "Loverboy" pentru a-și atrage în cursă victimele:

"Crima organizată a evoluat. Până la urmă nu vorbim doar despre sărăcie, vorbim despre criminalitate organizată. Astăzi avem, de pildă, o metodă care se numește Loverboy, așa-numitul proxenet sau traficant care e obsedat de aspectul fizic, merge la sală să se antreneze de 3-4 ori pe săptămână, se îmbracă, după părerea lui, bine, are o mașină sport eventual... și se duce într-o comunitate rurală, identifică niște tinere care sunt vulnerabile, le impresionează, construiește cu ele o relație bazată pe încredere, de multe ori victima se îndrăgostește de traficant - acolo se ajunge - dar el lucrează cu mai multe victime în același timp. Azi e într-un sat și discută cu o victimă, mâine cu alta, poimâine cu alta și între timp e pe WhatsApp și spune că el e mare om de afaceri.

La un moment dat le propune să fugă în lume cu el, să se căsătorească la Londra sau la Paris sau prin Germania. Iar victima, îndrăgostită fiind și captivată de acest proxenet, se duce cu el. În momentul în care a coborât din avion la destinație totul se schimbă. În momentul acela i se fură pașaportul victimei, este supusă unor violențe de neimaginat și începe coșmarul. Sunt victime care în ziua în care au ajuns în statul-destinație au fost supuse unui număr semnificativ de violuri, drogate, după ce grupul organizat a construit o dependență de substanțe stupefiante. Pe urmă a fost condiționat accesul la substanțele respective de realizarea unor servicii de natură sexuală pentru diverși clienți.

În momentul în care victima rămâne însărcinată avortul se face așa cum se face... Iar când victima devine inutilă, că a înaintat în vârstă, că starea ei de sănătate s-a degradat... e aruncată în șanț pur și simplu" a spus deputatul Băcanu.

Interviul complet, aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel