Data actualizării:
Data publicării:

COȘMAR pentru profesori în anul școlar 2020 - 2021. La ei nu se gândește nimeni! Cum se poate închide o școală în doi timpi și trei mișcări

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie creată de Julia M Cameron, de la Pexels / https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/creion-sta-jos-sta-a-ezat-tehnologie-4144222/
Fotografie creată de Julia M Cameron, de la Pexels / https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/creion-sta-jos-sta-a-ezat-tehnologie-4144222/

Va fi un coșmar pentru profesori odată cu începerea noului an școlar 2020 - 2021 în pandemie.

Alegeri prezidentiale 2024

În spațiul public, s-a tot vorbit despre ce se va întâmpla dacă se îmbolnăvesc elevii odată cu revenirea în clasă. Dar ce facem dacă se îmbolnăvesc profesorii? Despre ei nu prea s-a vorbit. Jurnalistul Val Vâlcu a semnalat o problemă majoră despre școala în pandemie.

Cadrele didactice care vin în contact cu elevi infectați cu COVID-19 ar putea preda online de acasă, din izolare, copiilor rămași la școală, în alte clase decât cele afectate, potrivit Ghidului Ministerului Educației. Dar mai este o mare problemă.

Să ne gândim că un elev, în două zile de școală, se întâlnește cu 50% din profesorii din instituție, a spus Val Vâlcu. În prima zi, un elev bolnav, în școală, a interferat cu profesorul de limba și literatura română, geografie, iar a doua zi cu profesorul de istorie etc. Și așa ajung, să zicem, zece profesori să stea pe tușă. Dacă ai doi elevi bolnavi în două clase diferite, școala s-a închis 14 zile și elevii trec în online.

Pe de altă parte, mai este și următorul caz: dacă un profesor are Covid-19, este o problemă pentru toți elevii cărora le-a predat. Trebuie să stea fiecare acasă, plus familiile lor. 

Un an de foc pentru profesori

Stresul pentru profesori va fi foarte mare în anul școlar 2020 - 2021. Sunt o mulțime de probleme despre care vom mai scrie și în zilele următoare. De exemplu, pe lângă problema prezentată mai sus, personalul didactic şi nedidactic va supraveghea circulaţia elevilor şi a cadrelor didactice pentru respectarea distanţării fizice şi a tuturor măsurilor, astfel încât să nu existe apropiere între elevi din clase diferite, respectiv cadre didactice şi elevi în afara sălilor de clasă. Vă dați seama cât este de greu să faci toate aceste lucruri și să mai și predai în condiții de stres în încercarea de a nu afecta actul educațional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel