Cosma-Negulescu, înregistrări. Dragnea, prima reacție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a oferit, luni, o primă reacție în scandalul momentului ce vizează DNA.

Liderul PSD a spus că s-a uitat duminică seară la emisiunea în care au fost prezentate înregistrările cu procurori DNA. A precizat că nu a cunoscut-o pe judecătoarea Mihaiela Iorga Moraru, despre care spune "că are o oarecare credibilitate". "Acolo s-a vorbit şi despre ameninţări din partea unei doamne de la Inspecţia Judiciară, care a pronunţat un cuvânt şi anume: nu te pune cu sistemul. Noi am adoptat şi o rezoluţie în legătură cu statul paralel", a spus liderul PSD.

"Încep să apară cât mai multe dovezi în sprijinul spuselor noastre (n.r. referindu-se la statul paralel). În ceea ce privește solicitarea să se facă repede un dosar și să se înceapă urmărirea penală împotriva unui om politic, asta este o chestiune nelegală, nepermisă, și foarte gravă. Și, sigur, toată lumea se duce cu gândul: astea sunt singurele cazuri, situații? Bănuiesc, n-am de unde să știu. Mă uitam aseară la emisiune și încercam să-mi aduc aminte cine mai apăruse la televizor, pentru că erau mai multe nume. Am o bănuială", a declarat Liviu Dragnea.

"Vă pot spune însă că, după ce și-a dat demisia Florin Iordache, asta era în februarie 2017, am avut o discuție cu domnul Sorin Grindeanu și l-am rugat să caute niște variante pentru ministrul Justiției. (...) Mi-a spus că a avut o discuție cu doamna Gîrbovan, care a declinat atunci propunerea, nedorind să iasă din magistratură. Niciodată, după acel episod din februarie, nu s-a discutat în partid sau în coaliție despre a fi propusă doamna Gîrbovan la Justiție", a spus liderul PSD.

"Nu am citit" (n.r. cu privire la stenogramele transmise de DNA), a mai spus Liviu Dragnea.

Despre Kovesi

"Nu vreau plecat pe nimeni. Fiecare să plece când îi vine sorocul. Aici nu se pune problema să plece cineva, e o problemă mult mai gravă. Eu nu mă duc după discuțiile astea. Aici nu mai e vorba de cine este într-o anumită funcţie, e vorba de o practică urâtă, periculoasă, nedemocratică, de poliţie politică. Că o vreau plecată pe Kovesi... să stea doamna Kovesi cât vrea", a declarat Dragnea.

[citeste si]  

Cu privire la Tudorel Toader, a spus că primul lucru pe care trebuie să-l facă este să se întoarcă în țară, acesta fiind plecat în Japonia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel