Data publicării:

Coșea: Sunt oameni care suferă pentru că nu-și pot face zacuscă. Nu mai sunt bani! România e pe ultimul loc din Europa la sărăcie

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Economie
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Mircea Coșea a vrut să tragă un semnal de alarmă privind sărăcia în care se află românii.

Prof. dr. Mircea Coșea a spus că oamenii nici bani să-și facă zacuscă nu mai au.

„Nu avem bani. România este o țară care se află pe ultimul loc în Europa la capitolul sărăcie. 70% din populația României este în pericol de sărăcie cronică. Oficial!

Sunt oameni care - și intru într-o chestiune care caracterizează cultura românească - suferă acum pentru că nu-și pot face zacuscă. Zacusca este cultura românească pentru iarnă. Nu mai pot pentru că iau roșii la bucată... iau trei cartofi și o ceapă... pentru că altfel nu se poate.

Acesta este sistemul, iar măsurile fiscale care se vor aplica vor coborî încă o dată nivelul de trai pentru că inflația va crește. În aceste condiții... este greu, din punctul meu de vedere, să fie o explozie a acestui produs de mare importanță - adică asigurările medicale.

Până la urmă este o opțiune personală, dar trebuie să mă asigur dacă am și banii. Banii nu vin... Statul nu poate să-i dea acum. Privatul este și el asuprit cu taxe și impozite. România suferă", a spus profesorul de economie.

„Guvernarea este o artă! Ce înseamnă să guvernezi cu artă? Să ai niște priorități! (...) În momentul de față, medicina, sănătatea nu reprezintă o prioritate pentru Guvernul român. Ar trebui să sprijine sectorul public de asigurări, atâta timp cât privatul nu are această capacitate. Ar trebui să lucreze împreună.

Deocamdată eu sunt îngrijorat de faptul că ne ocupăm prea mult de sprijinirea unei populații defavorizate căreia i se dau vouchere și diverse cadouri, privând piața muncii de o forță activă și, până la urmă, risipim bani.

Vorbim de o populație care nu vrea să lucreze, avem exemple cu miile. Este plătită de stat ca să stea liniștită, în timp ce oamenii mor, pentru că nu sunt ajutați cu bani pentru medicamente", a mai zis Mircea Coșea.

DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, ȘtiriDiaspora, Defense Romania, Spectacola, Astrosens, PărințiȘiPitici, DCNewsTV și RadioDCNews, a organizat dezbaterea „Asigurările complementare, soluția ca pacientul român să fie pacient european în România”.

Evenimentul a fost o platformă de exprimare a opiniilor, de discuții și schimb de idei în legătură cu modul în care asigurările complementare pot contribui la susținerea și îmbunătățirea sistemului sanitar din țara noastră.

Vedeți aici declarațiile complete făcute de Mircea Coșea la dezbaterea „Asigurările complementare, soluția ca pacientul român să fie pacient european în România”:

Youtube video image

 

VEZI ȘI: Mircea Coșea: Avem o altă problemă foarte gravă. Nici nu mă mai interesează autostrăzile. Acestea trebuiau făcute la începutul secolului 20 / video - https://www.dcnews.ro/mircea-cosea-avem-o-alta-problema-foarte-grava-nici-nu-ma-mai-intereseaza-autostrazile-acestea-trebuiau-facute-la-inceputul-secolului-20-video_934742.html

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel