Corupție în Guvernul Ucrainei. 6 miniștri adjuncți ai apărării au fost demiși
Autor: Cristian Cîșleanu | Publicat pe: 18 sep 2023, 16:29
WhatsApp
Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Guvernul ucrainean a făcut anunțul după ce 6 miniștri adjuncți ai apărării au fost demiși.

Guvernul ucrainean a anunţat luni demiterea a şase miniştri adjuncţi ai apărării, după ce pe 5 septembrie fusese înlocuit şi ministrul Oleksii Reznikov în urma apariţiei unor relatări în presă despre presupuse fapte de corupţie în achiziţia unor echipamente neletale pentru armată.

Cea mai cunoscută dintre cei şase viceminiştri demişi este Hanna Maliar, care se ocupa de comunicarea către cetăţeni şi presă asupra evoluţiei războiului cu Rusia. Ea a fost criticată săptămâna trecută după ce a anunţat capturarea unui sat ocupat de trupele ruse, dar imediat apoi a infirmat anunţul. Între timp, satul Andriivka a fost eliberat de trupele ucrainene, potrivit unui anunţ ulterior al Kievului, dar Moscova neagă că ar fi pierdut controlul asupra localităţii.

Printre ceilalţi viceminiştri înlocuiţi se numără şi secretarul de stat Kostiantin Vaşcenko, potrivit listei publicate pe Telegram de reprezentantul guvernului pe lângă Rada Supremă (parlamentul de la Kiev), Taras Melniciuk.

Vezi și: Cine sunt cei care au fost demiși

Imediat după publicarea acestei liste, noul ministru al apărării, Rustem Umerov, a scris pe Facebook: "Resetăm. Am început. Continuăm. Ministerul lucrează ca de obicei. Restul veştilor vor veni mai târziu".

"Importantă acum este reuniunea de la Rammstein", a adăugat acelaşi ministru, referindu-se la reuniunile periodice conduse de SUA la baza militară din Germania, unde statele care susţin militar Ucraina se întâlnesc pentru a stabili umătoarele pachete de ajutor destinate armatei ucrainene.

Ministrul Rustem Umerov a precizat că priorităţile sale sunt transformarea Ministerului Apărării în principala instituţie care coordonează forţele de apărare, punerea individual în valoare a soldaţilor, dezvoltarea industriei de apărare a Ucrainei şi combaterea corupţiei.

Potrivit publicaţiei Ukrainska Pravda, care a citat surse guvernamentale neprecizate, toţi cei şase viceminiştri au demisionat în urma unei solicitări adresate de noul ministru al apărării. Conform acestor surse au loc în prezent consultări pentru desemnarea înlocuitorilor şi "este în desfăşurare o reformă completă a ministerului", arată Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?