Coronavirus. Veste bună: livrările de materii prime din China au reintrat în normal
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
 Livrările de materii prime din China încep să reintre în normal, a anunţat, duminică, PRIMER. 

'Livrările de materii prime (active pharmaceutical ingredient API) din China încep să reintre în normal. Exceptând o serie de fabrici mai mici, toate fabricile din zonele afectate (provinciile Hubei şi Zhejiang) au reînceput aprovizionarea către Uniunea Europeană, inclusiv România, a anunțat Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România. 

Unii producători din China au fost rechiziţionaţi de guvern pentru a fabrica medicamente care se adresează tratamentului simptomelor bolii COVID-19 (antibiotice, antivirale)', se arată într-un comunicat de presă. Potrivit sursei citate, transporturile continuă să se facă cu dificultate, sunt trimise cu prioritate transporturi către India, al doilea mare producător de API şi produse farmaceutice din lume.

'India semnalează deja întârzieri de livrări şi creşteri la costurile de materii prime', a precizat PRIMER. 'A apărut în spaţiul public o listă de materii prime care au fost restricţionate de la livrări de către producătorii de materii prime din India, printre care paracetamol, antibiotice, antivirale, antiparazitare, hormoni. Producătorii de medicamente din România nu se aprovizionează cu materii prime din India, astfel încât nu sunt semnalate discontinuităţi în producţie pentru aceste medicamente. În mod particular, în cazul paracetamolului şi al ibuprofenului, există 4 fabrici în România care produc normal aceste preparate, existând stocuri de materii prime până în iulie-august. În concluzie, nu există niciun motiv de îngrijorare cu privire la dispariţia unor medicamente din farmacii în perioada următoare şi, ca atare, PRIMER consideră ca fiind inutilă şi periculoasă crearea de către pacienţi de stocuri acasă; în situaţiile în care se constată lipsa unui medicament, pacientul poate întreba medicul sau farmacistul despre un înlocuitor - 90% din cele mai uzuale medicamente au înlocuitori', mai precizează PRIMER. Patronatul recomandă de asemenea prudenţă în achiziţionarea unor preparate cărora li se face reclamă pe internet sau social media şi despre care se spune că 'tratează' infecţia cu coronavirus. 'După cum s-a mai menţionat, deocamdată nu există tratament sau vaccin împotriva infecţiei cu coronavirus, astfel că în cel mai bun caz se poate vorbi despre o escrocherie', se arată în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel