Coronavirus nu a ajuns aici! Oamenii care s-au apropiat de acest loc au murit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dana Mihai
WhatsApp
Coronavirus nu a ajuns aici! Oamenii care s-au apropiat de acest loc au murit / Foto: Pixabay
Coronavirus nu a ajuns aici! Oamenii care s-au apropiat de acest loc au murit / Foto: Pixabay
Insula North Sentinel este unul dintre cele mai izolate locuri de pe planetă din cauza locuitorilor săi ostili și este înconjurată de o zonă unde nu sunt locuitori, ceea ce înseamnă că este puțin probabil să fi fost afectată de pandemie.

Cu toate acestea, ca în orice situație, există o capcană, deoarece pe insulă locuiesc 400 de membri ai unui trib indigen care sunt cunoscuți ca fiind capabili să ucidă vizitatorii la vedere.

Se știu puține lucruri despre "indigenii sentinelese" care trăiesc pe insulă de peste 60.000 de ani, în ciuda numeroaselor încercări de explorare a zonei.

De-a lungul anilor, au existat multe incidente tragice în care au fost implicați tribul și oamenii care s-au aventurat prea aproape.

În 2006, doi bărbați au fost uciși de trib în timp ce pescuiau în apropiere, iar cei de pe insula au fost văzuți aruncând cu pietre și săgeți în avioane și elicoptere care treceau prin zonă.

VEZI ȘI: Cutremur în România, 15 februarie 2022

Între timp, la sfârșitul anilor 1980, mulți sentinelieni au fost uciși în timp ce câțiva salvatori înarmați au naufragiat pe insulă.

Dar de atunci, membrii tribului au rămas complet singuri.

Zona care face parte din Insulele Andaman, este situată la aproximativ 500 de mile de continent - granița cu Birmania. Iar autoritățile indiene consideră că insula antică este atât de periculoasă încât au interzis accesul pe o rază de cinci kilometri.

Putem presupune că, datorită izolării complete a insulei de restul lumii, coronavirusul și variantele sale nu ar fi putut infecta tribul. Totuși, în mod curios, se pare că virusul a reușit să se răspândească și în insulele vecine Andaman.

În august 2020, The Guardian a relatat că 10 membri ai tribului Great Andamanese au reușit să fie testați pozitiv pentru Covid, în ciuda faptului că vizitatorii sunt incredibil de puțini.

La momentul efectuării testelor, pe insulă mai erau doar 59 de membri ai tribului aflat în declin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel