Corona Brașov, noua campioană națională la volei masculin, după un sezon istoric. A atins câteva ”borne” importante pentru istoria voleiului românesc
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Facebook @ CSM Galati
FOTO: Facebook @ CSM Galati
Nou promovată, echipa CSM Corona Brașov s-a impus în fața campioanei en-titre, CSM Arcada Galați.

Echipa CSM Corona Brașov, condusă de un antrenor debutant, a devenit noua campioană națională, după ce s-a impus, luni seară, în fața formației CSM Galați, deținătoarea titlului din ultimii cinci ani, scrire Agerpres.

Astfel, Corona Brașov, promovată anul trecut în Divizia A, a încheiat finala competiției cu scorul general de 3-1, încununând un sezon istoric.  Brașovenii au câștigat primul meci al finalei, cu 3-2, la Galați, apoi Arcada a învins cu 3-0. Corona a obținut victorii în ambele partide de la Brașov, cu 3-0 (duminică) și 3-1 (luni), cucerind titlul național.

Succesul echipei brașovene atinge câteva borne importante pentru voleiul românesc. Astfel, pentru prima dată în istorie, o nou-promovată câștigă titlul național în chiar primul său an pe prima scenă, conform Federației Române de Volei, făcând acest lucru cu un antrenor debutant, gălățeanul Laurențiu Lică, jucător marcant al echipei naționale.

Corona a pus, totodată, capăt unei serii de cinci titluri naționale obținute de Arcada Galați (2019, 2020, 2021, 2022, 2023). Arcada Galați are și două trofee de Cupa României, obținute în 2017 și 2023.

Citește și: CSM Corona Brașov și-a apărat titlul de campioană națională la hochei pe gheață. A bifat o triplă istorică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel