Cornuri cu ciocolată. Rețeta de post
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Ții post, dar ți-e poftă de un corn cu ciocolată? Poți încerca rețeta pe care ți-o prezentăm mai jos.

Ingrediente

1 kg făină

500 ml lapte de migdale

14 gr drojdie uscată

un praf de sare

200 ml ulei

30 gr cacao

Sirop:

500 gr zahăr

250 ml apă

2 ml esenţă de rom

2 ml esenţă de vanilie

Extra:

150 gr ciocolată neagră fără lactoză

Cum se prepară

Se pregătesc aluaturile: într-un bol încăpător se adaugă sare, făină cernută, drojdia uscată şi laptele de migdale încălzit în prealabil. Se frământă pentru 3-4 minute. Se adaugă uleiul şi se continuă încă 5-7 minute, până când se obţine un aluat lucios, bine închegat.

După ce aluatul este frământat, se formează o bilă care se împarte în 2 bucăţi egale. O bucată se pune la dospit. Cea de-a doua bucată se frământă în continuare cu cacao până când se obţine un aluat omogen de culoare maron, apoi se pune şi acesta la dospit. Ambele bucăţi de aluat se lasă la dospit pentru aproximativ 1 oră.

Între timp se pregăteşte siropul: într-o cratiţă se adaugă zahărul şi apa şi se pun la fiert pe foc mediu timp de 15 minute. Când siropul este gata, se adaugă esenţele de rom şi vanilie şi se lasă la răcit. După ce ambele bucăţi de aluat s-au dospit, se începe pregătirea cornurilor, scrie gatesc.ro. Fiecare bucată de aluat se împarte în 2 bucăţi, astfel se obţin 2 bucăţi albe şi 2 bucăţi maron.

Se întind cu un sucitor o bucată albă şi una maro, în formă de cerc, astfel încât grosimea unei foi să fie de aproximativ 0,4 mm, apoi se pune bucata albă peste cea maron şi se întinde în continuare până când grosimea este de 0,2 mm. Folosind un cuţit se porţionează aluatul în 4, apoi fiecare sfert în 3, obţinându-se în final 12 triunghiuri.

În fiecare triunghi, la baza acestuia se adaugă 2 bucăţi de ciocolată, apoi se rulează către centru şi se modelează cornul. Se procedează similar cu restul de triunghiuri şi cu celelalte 2 bucăţi de aluat, până când se obţin în final 24 de bucăţi de cornuri.

Cornurile se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la temperatura de 180°C timp de aproximativ 25-30 de minute. După ce s-au copt, se adaugă în sirop, apoi se lasă la scurs pe un grătar. Se servesc calde sau reci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel