Ingrediente
400 gr făină
200 ml ulei
100 ml borş
7 gr drojdie uscată
1 praf sare
200 gr rahat
100 gr zahăr pudră vanilat
Cum se prepară
Punem într-un bol făina, sarea şi drojdia. Facem o adâncitură în mijlocul aluatului şi turnăm uleiul şi borşul. Frământăm doar atât cât să omogenizăm aluatul. Va rezulta un aluat sfărâmicios, nu foarte compact.
Lăsăm la dospit circa 30 minute, apoi împărţim aluatul în patru - cinci bile, fiecare dintre ele urmând să o întindem sub forma unui disc, cu ajutorul sucitorului. Tăiem aluatul mai întâi în două, apoi în patru şi la final în opt triunghiuri aproximativ egale, potrivit caietulcurete.com.
Aşezăm câte o feliuţă de rahat la baza fiecărui triunghi şi rulăm strâns de la bază la vârf. Dacă nu vă place rahatul, îl puteţi înlocui cu nucă sau gem de prune simplu sau amestecat cu nucă măcinată.
Aşezăm cornuleţele obţinute în tava tapetată cu hârtie de copt. Coacem în cuptorul preîncălzit, la 180 grade, circa 30 minute. Cât sunt fierbinţi, le tăvălim prin zahăr pudră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă