Corneliu Ștefan: Peste 800 de milioane de euro vor fi investiți în infrastructura județului Dâmbovița
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a anunțat investiții majore în infrastructura județului Dâmbovița în următorii ani, în cadrul Planului Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020-2030.

Peste 877.000.000 de euro vor fi alocați  pentru modernizarea, reabilitarea, extinderea și construirea a aproximativ  290 de kilometri de drumuri naționale, expres și TransRegio, dar și alte variante ocolitoare????.

Toate acestea fac parte din Planul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020-2030, document pe care ministrul social-democrat al Transporturilor, Sorin Grindeanu, l-a transformat într-o strategie de dezvoltare a rețelelor de transport neapărat necesară accesării de fonduri europene în următorii ani.

Pentru Dâmbovița, Planul Investițional conectează județul la rețeaua primară de transport național , fapt care va duce la creșterea gradului investițiilor și crearea de noi oportunități pentru mediul privat:

- Bâldana – Târgoviște: ≈ 45 km. Modernizare și extindere la 2 benzi pe sens pe ruta Bâldana – Târgoviște;   

- DX 9 - Târgoviște - Sinaia - A3: 51,7 km; A1 - Titu – Bâldana – DX9: ≈ 30 km - modernizarea tronsonului existent, dar și tronson drum nou cu 2 benzi pe sens;

- Inelul 2 de Centură al municipiului Târgoviște: 15,28 km lungime;

- Inel de centură Pucioasa și Fieni: 15,13 km lungime;

- Inel de centură Găești: 4,5 km;

- A0 - București – Târgoviște: 59,5 km de drum expres nou cu 2 benzi pe sens;    

- A1 - Găești - Târgoviște - Ploiești - A3: 74,2 km de drum expres nou cu 2 benzi pe sens;    

Ne-am asumat proiecte extrem de importante pentru Dâmbovița!

Facem toate demersurile necesare pentru ca rețeaua rutieră dâmbovițeană să transforme județul într-un pol de dezvoltare regională. Tocmai de aceea, am solicitat includerea în acest Plan investițional a principalelor artere rutiere din Dâmbovița, dar și construirea de la zero a inelelor de centură a municipiului Târgoviște și a orașelor Pucioasa și Fieni.   

Trebuie să asigurăm cetățenilor, dar și mediului privat, drumuri sigure și rapide. Și, cu siguranță, vom face acest lucru, precizează președintele CJ Dâmbovița.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel