Data publicării:

Corneliu Ștefan, la un an de mandat în fruntea Consiliului Județean Dâmbovița

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp
Corneliu Ștefan, la ora bilanțului la conducerea CJ Dâmbovița
Corneliu Ștefan, la ora bilanțului la conducerea CJ Dâmbovița

La un an de la preluarea conducerii președinției Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan a făcut o trecere în revistă a principalelor obiective pe care CJ le-a demarat și urmărit.

Am monitorizat îndeaproape lucrările pe toate cele patru loturi din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ720, DJ720B, DJ711și DJ 101B pe traseul limită județ Prahova-Moreni-GuraOcniței-Răzvad-Ulmi-Târgoviște-Comișani-Bucșani-Băleni-Dobra-Finta-Bilciurești-Cojasca-Cornești-Butimanu-Niculești-limită județ Ilfov”. Întreaga investiție - în valoare totală de 212.845.189,34 lei presupune modernizarea traseului interjudețean, în lungime totală de 62,161km, care este alcătuit din 4 tronsoane de drumurijudețene ce traversează cele15 localități dâmbovițene.

Asocierile Consiliului Județean Dâmbovița cu primăriile dâmbovițene au avut ca finalitate, anul acesta, modernizarea a 19 km de drumuri în 8 localități.

Drum de legătură la DN71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni. Acest drum are o lungime de15,13 km.

Sunt prevăzute 4 benzi câte 2 pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5m lățime. Drumul de ocolire ale celor două orașe are prevăzute 8 pasaje, 7 poduri și o puntepietonală. Totalul general necesar pentru „Drumul de legătură la DN71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni”este de 782.217.718,07lei.

În legătură cu infrastructura de apă și canal, Corneliu Ștefan a ținut să precizeze că s-a reuit deblocarea celui mai mare proiect cu o valoare de circa două miliarde de lei. Proiectul va duce la rețele noi de apăl la sute de kilometri de canalizare, unde 52 de localități vor fi benefiarele acestor investiții.

Vezi și: Cine intră în noul Guvern? Bogdan Chirieac: Acum avem o singură șansă. Nu există nicio speranță

 

În domeniul medical, la nivelul județului liderul CJ spune că la Unitatea de Primiri Urgențe Titu a fost montată o construcție de tip container, dotată cu sistem de încălzire și ventilare.

La Spitalul Municipal Moreni s-au montat containere care vin în sprijinul pacienţilor suspecţi sau diagnosticaţi cu COVID-19. Astfel s-a renunțat la corturile în care oamenii erau obligați să aștepte pentru a fi preluați de către personalul medical.

Spitalul Județean de Urgență Târgoviște a beneficiat de noi dotări care au crescut gradul de confort al pacienților internați în spitalul târgoviștean, dar auf ost și de un real ajutor cadrelor medicale. Investiția în valoare de peste 500.00 lei,a fost suportată integral din bugetul propriu al unităţii spitaliceşti,aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița. Despre viitoarele proiecte în sănătate este vorba de un nou sediu de ambulatoriu de la Spitalul de Urgență din Târgoviște și de extinderea secției de cardiologie și achiziția unui angiograf.

Un alt proiect aflat pe agenda președintelui CJ se referă la colectarea deșeurilor. Astfel, de la 1 ianuarie, 2022, de la fiecare casă și din fiecare cartier din județ, deșeurile menajere vor fi colectate selectiv,în funcție de natura acestora-deșeuri umedeșideșeuri uscate.

Astfel, din prima zi a anuluiviitor, în județul Dâmbovița, se va trece la colectarea separată și transportul separat al deșeurilor provenite din locuințe, activități comerciale, industrie și instituții.

Contractul, semnat pentru o perioadă de 8 ani,are o valoare de 297.016.750,48lei,fărăTVA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel