Data actualizării:
Data publicării:

Corneliu Ștefan, la 24 de ani de la întronizarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Facebook Corneliu Ștefan
Foto: Facebook Corneliu Ștefan
Cornelu Ștefan, președintele PSD al Consiliului Județean Dâmbovița, a ținut să transmită un mesaj Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscop al Târgoviştei!

"Se împlinesc 24 de ani de la întronizarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscop al Târgoviştei! În fața unor vremuri care încearcă să-și pună amprenta asupra noastră și într-o lume în care suntem mereu cufundați în agitația cotidianului, Înaltpreasfinția Sa este un adevărat liant, precum și Părintele care a făcut din județul Dâmbovița un loc despre care se vorbește frumos cu mult peste granițele țării.

Vă mulțumim pentru tot ceea ce însemnați și ce faceți pentru județul Dâmbovița și pentru România!

Să ne trăiți întru mulți și fericiți ani, Înaltpreasfinția Voastră!" a transmis Corneliu Ștefan.

Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit, marți,  Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi din cadrul căruia au făcut parte: Părintele Vicar Eparhial, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial, Decanul și Prodecanul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște, Directorul Seminarului Teologic” Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, profesori de la aceste școli teologice eparhiale, precum și Protopopii, împreună cu secretarii de la protoierii.

Mitropolitul Nifon a evocat, în cuvântul său, semnificația deosebită a Nașterii Domnului în istoria umanității, accentuând mesajul de smerenie, de credință și de speranță pe care această sărbătoare ni-l oferă. ”Prin Întruparea Sa, Dumnezeu a sfințit timpul, făcând din fiecare moment al vieții noastre un alt moment al mântuirii, o scară către El, o poartă a veșniciei și un prilej de binecuvântare.

Nașterea Domnului reprezintă o nesfârșită invitație la bucurie, la speranță și la lumină, la biruință peste toate năpastele vieții și ale istoriei, cu încrederea că Dumnezeu este Cel ce biruie împreună cu noi toate vitregiile și nu contenește să vină spre noi întotdeauna. Fiul lui Dumnezeu S-a golit de slava Sa dumnezeiască pentru a umple umanitatea noastră cu plinătatea dumnezeirii Sale și pentru a ne dărui calea spre îndumnezeire.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel