Corneliu Cherbis, vicepreședinte al CNMR în relația cu Israel și poporul evreu
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Corneliu Cherbis a fost numit vicepreședinte al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR).

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) își întărește reprezentarea și capacitatea de interacționare la nivel internațional prin alăturarea domnului Corneliu Cherbis în funcția de Vicepreședinte al CNMR pentru relația cu statul Israel și poporul evreu.

Domnul Cherbis este cetățean israelian și român, cu legături excelente atât la nivelul instituțiilor și comunității politice, academice sau civice din Israel, cât și la nivel global cu organizațiile reprezentative ale poporului evreu.

 Israelul reprezintă un partener strategic pentru CNMR

A fost ofițer de aviație în Aviația Israeliană în perioada 1976 – 1982, șef al mai multor companii mari din Israel, dar și din România din domeniul construcțiilor, energiei sau protecției mediului.

"Sunt onorat să îl am, începând de azi, alături pe Corneliu Cherbis. Prin alăturarea domnului Cherbis și a familiei sale, CNMR își consolidează capacitatea de a (re)construi relații puternice între România și vechii săi parteneri economici precum statul Israel și poporul evreu. Experiența și conexiunile domnului Cherbis le vom folosi în beneficiul României și Israelului prin întărirea cooperării economice, academice și de securitate, dar vom ajuta și statul român în recâștigarea poziției de jucător important în regiune. Cu o diasporă românească extrem de numeroasă, Israelul reprezintă un partener strategic pentru CNMR și am toată convingerea că domnul Cherbis va reuși să fructifice atât aici, cât și în Israel acest avantaj cu atât mai mult cu cât CNMR are o relație foarte bună și cu alte state din regiune în spiritul toleranței, cooperării și promovării de soluții", a declarat președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel