Corlățean spune că Ponta e prea ocupat pentru Victoria Nuland
Ministrul de Externe, Titus Corlățean, a declarat, joi, că asistentul secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, se va întâlni la București cu șeful diplomației române și cu președintele Traian Băsescu, dar că nu se va vedea și cu premierul Ponta, pentru că acesta are programul plin și nu mai poate fi schimbat.
"Este agenda pe care o face partea americană, știu ca este o întâlnire cu ministrul de Externe, înțeleg că este o întâlnire la Cotroceni. În ceea ce privește premierul, am discutat cu domnul prim-ministru de acum două zile, atunci când această vizită a fost anunțată. Programul premierului era făcut de multă vreme, așa încât, din motive obiective, acel program nu a putut fi schimbat și am tot mandatul premierului să pot discuta orice fel de aspect pe care și partea americană și partea română le consideră necesare", a declarat Titus Corlățean, citat de Agerpres.
Corlățean spune că atât vizita, cât și subiectul statului de drept, sunt binevenite și că o discuție directă este de preferat în locul uneia purtate prin intermediul presei.
"Este o vizită pe care eu o calific ca binevenită, cred că este extrem de oportun să discutăm și vom discuta cu siguranță în primul rând aspectele legate de parteneriatul strategic, care este un parteneriat ce reprezintă cheia de boltă a politicii externe românești. Vom discuta cu siguranță și aspecte regionale, există mare interes. Și vom discuta cu siguranță toate aspectele care vor fi de interes pentru ambele părți. Am văzut chestiunea cu statul de drept, este o vizită binevenită pentru a avea acest dialog și a clarifica eventuale chestiuni care trebuie clarificate. Eu cred că dupa perioada aceasta și mai agitată în care s-a facut extrem de multă politică, este bine să discutăm direct, și nu prin intermediul presei și apreciez exact vizita, care ne va da prilejul să discutăm direct și pentru a vedea exact unde ne aflăm", a mai declarat Corlățean.
Potrivit acestuia, angajamentul României pentru statul de drept, pentru democrație rămâne unul extrem de solid, la fel ca si Parteneriatul strategic româno-american. "Sunt mize mari, extrem de importante în care România este un aliat fidel al SUA și dacă avem acest fundament solid, cred că putem discuta și clarifica și aspecte care pot părea mai sensibile la un anumit moment," a precizat ministrul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News