Corlățean pleacă la Moscova. Ce prognozează un politolog rus
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Titus Corlățean, ministrul Afacerilor Externe, va face o vizită la Moscova în perioada 8-10 iulie pentru convorbiri oficiale cu omologul rus, Serghei Lavrov. Aleksandr Dughin este un politolog rus şi unul dintre cei mai influenţi gânditori geopolitici a declarat, pentru Vocea Rusiei, că România va fi a treia verigă a lanţului regional al apropierii de noua alianță eurasiatică. 

Politologul Aleksandr Dughin este cel care în anul 2000 a prognozat "criza de sistem”, o idee controversată, ce urma să cuprindă Europa şi SUA. Acum, politologul susține că România este un oaspete nepoftit, la periferia Uniunii Europene, făcând parte din ”Grupul PIIGS”, adică ”grupul porcilor”. Subliniază că o întreagă țara este judecată pentru câteva cazuri de corupție și nu primește acces la Schengen. El susține că "În realitate, societatea românească este una dintre societăţile europene care sunt cele mai interesante, cele mai intelectuale, cele mai apropiate faţă de noi".
Pași și schimb de vizite
Aleksandr Dughin adaugă că interpretează pozitiv pașii pe care România îi face spre Comunitatea Eurasiatică- "Are loc un schimb de vizite. Bucureștiul a fost vizitat de secretarul Consiliului de Securitate, Nikolai Patrușev, fapt care a fost interpretat drept ”o spargere a gheţii” de către presa locală. La Moscova este aşteptată vizita ministrului de externe al României, Titus Corlăţean. Toate acestea sunt semne ale apropierii în care eu aloc rolul principal nu atât politicienilor şi reprezentanţilor puterii, ci elitei intelectuale". Mai mult, politologul rus susține că dacă România s-ar integra în această uniune s-ar putea uni cu Moldova și "Toată lumea ar avea de câştigat!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel