Corina Vințan, despre Mihnea Constantinescu: Ultimul tehnocrat al României
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Mihnea Constantinescu, un diplomat desăvârşit, a murit la 57 de ani, într-un spital din Nisa.

Corina Vințan a transmis un mesaj după ce Mihnea Constantinescu s-a stins.

”Mihnea Constantinescu, ne spuneam unul altuia Ingerasi, omul de care ma leaga 30 de ani de prietenie, diplomatul, invatatorul, binefacatorul, ultimul tehnocrat al Romaniei, un om care si-a dedicat viata Romaniei si a pus interesele tarii sale intotdeauna pe primul loc. Mihnea este o lectie de viata, prietenie, altruism si devotament. A plecat cu discretie, asa cum a trait, a lasat insa in urma o pleiada de tineri frumosi, inteligenti, dedicati care cu siguranta ii vor duce spiritul mai departe. Mihnea nu si-a trait propria viata pentru ca a trait prin cei pe care ii conducea cu generozitate catre o cariera diplomatica.

Suntem zeci de oameni atinsi de maiinile lui Mihnea care modelau caractere! Nu imi doresc decat ca Mihnea sa traiasca in noi, sa cunoasca cat mai multa lume munca si viata lui, nu imi doresc decat ca Mihnea sa faca o revolutie in constiinta noastra acum cand el nu mai este. Mihnea nu a cerut niciodata nimic pentru el dar si-a daruit viata tuturor asa cum nu am vazut pe nimeni facand.

Ingeras, mergi pe drumul tau unde este lumina, aici este intuneric. Nimic si nimeni in lumea asta nu va mai fi Mihnea Constantinescu”, a scris Corina Vințan pe Facebook.

O carieră de succes

Mihnea Constantinescu a deţinut în perioada mai multor guvernări funcţiile de director al Cancelariei Primului-ministru, consilier de stat sau consilier diplomatic, secretar de stat şi director general pentru afaceri politice în Ministerul Afacerilor Externe. Astfel, a fost purtător de cuvânt al premierului Petre Roman şi director de cabinet al premierilor Theodor Stolojan, Adrian Năstase şi Călin Popescu-Tăriceanu. A fost şi asistent personal al premierului Petre Roman, precum şi director de cabinet al lui Mircea Geoană, când acesta era ministru de externe.

De asemenea, Mihnea Constantinescu a deţinut funcţia de preşedinte în exerciţiu a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului, în perioada în care România a preluat preşedinţia acestei organizaţii (martie 2016 - martie 2017).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel