Corina Pânzaru, propunere care revoluționează politica din România: Referendum direct, pe model elvețian
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Corina Pânzaru (candidat la Primăria Sectorului 2) din partea MPR ( Mișcarea Patrioților Români) propune referendumuri pe modelul elvețian.

Într-un interviu acordat Financialintelligence.ro, Corina Pânzaru a vorbit, printre altele, și despre ce lipsește politicii din România.

„Politicii din România îi lipsește orientarea spre interior, spre cetățean și spre contribuabilul român. Avem obiective mărețe cu Europa, Comunitatea Europeană, dar toți politicienii care ajung acolo, după 3-4 luni de viață frumoasă la Bruxelles uită complet de ce și cine i-au trimis acolo. Devin toți funcționari europeni și uită că sunt români. Uită că scopul lor este să aducă plus-valoare, să lupte pentru interesele poporului român care le-a încredințat votul și mandatul. Știți bine că am avut la un moment dat, în mandatul Băsescu, un comisar numit de statul român care pur și simplu părea că a lucrat pentru alt stat din UE toți cei 5 ani ai mandatului său, spre amuzamentul celorlalți membri, care nu înțelegeau ce se întâmplă cu România. Vă întreb, cum a fost posibil așa ceva?

Aceste lucruri nu mai pot continua. Responsabilitatea politicienilor față de cei care i-au votat va trebui să devină efectivă, și asta extrem de urgent! Eu propun instituționalizarea referendumului direct, după modelul elvețian. De altfel, putem instituționaliza referendumul și pentru activitatea miniștrilor și a parlamentarilor. Poate fi online, fără costuri semnificative. Și dacă propunerile politicianului nu vor fi validate direct de cetățean, alesului îi va înceta mandatul de drept. Știu că pare puțin forțat, consider că este o soluție rapidă, ieftină și mai ales extrem de eficientă în restabilirea încrederii între cetățeanul alegător, plătitor de taxe, și cel însărcinat să-l reprezinte, adică politicianul.

Repet, asta este și motivul pentru care am decis să ies din business, să intru în politică și pe măsura puterilor mele să readuc cetățeanul român pe prima linie a priorităților. Cetățeanul român, cu interesele, cultura și valorile lui”, a precizat Corina Pânzaru, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel