Corina Creţu, raportor pentru Mecanismul de Redresare al UE
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Corina Creţu, europarlamentar din partea Pro România, a fost numită raportor al Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă al Uniunii Europene. 

"Mă bucur că am fost desemnată, astăzi, Raportor pentru Mecanismul de Redresare și Reziliență al Uniunii Europene, din partea Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European (REGI).

Acest instrument este de o relevanță aparte pentru că are ca scop susținerea reformelor din Statele Membre pentru a atenua impactul economic și social al pandemiei.

Fiecare Stat Membru va avea acces la acest instrument în baza planurilor de redresare prin intermediul cărora urmăresc să răspundă efectelor economice și sociale ale panemdiei - prin reforme și invesiții publice.

Acest instrument este complementar mecanismului REACT-UE - care vizează acțiuni pe termen scurt, în timp ce Mecanismul de redresare și reziliență al UE va sprijini reformele și investițiile pe termen lung.

Sper ca și România să depună toate eforturile pentru a beneficia cât mai mult de sumele puse la dispoziție prin acest mecanism, și anume 310 miliarde EUR în granturi și 250 miliarde EUR care vor fi acordate sub formă de împrumuturi.", a scris Corina Creţu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel