Corina Crețu: E o TRAGEDIE fără margini, un nou semnal de alarmă. Al câtelea?
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Corina Crețu: E o TRAGEDIE fără margini, un nou semnal de alarmă. Al câtelea? / Corina Crețu Foto: Crișan Andreescu
Corina Crețu: E o TRAGEDIE fără margini, un nou semnal de alarmă. Al câtelea? / Corina Crețu Foto: Crișan Andreescu
În această dimineață, la Spitalul Matei Balș din Capitală a avut loc un incendiu care s-a soldat cu moartea a cinci pacienți internați cu COVID-19. Europarlamentarul Corina Crețu a oferit un punct de vedere privitor la situația din România.

Într-o postare pe Facebook, europarlamentarul român Corina Crețu a transmis un mesaj privitor la incendiul de la Spitalul matei Balș:

„Ceea ce s-a întâmplat în această dimineață la Spitalul Matei Balș din Capitală este o tragedie fără de margini, la doar câteva luni de la incendiul care a cuprins Spitalul din Piatra Neamț. Sistemul de sănătate din România face față cu greu presiunii pe care o pune asupra sa această pandemie. Tocmai de aceea, cred că e nevoie de pregătirea urgentă a unor proiecte din fonduri europene care să refacă din temelii infrastructura medicală - ceea ce solicită de atât de mult timp atât cadrele medicale, cât și pacienții. Încă avem la dispoziție sumele necheltuite din Cadrul Financiar Multianual 2014-2020, pe care le-am putea folosi acum. România pur și simplu nu mai poate continua așa. E nevoie de asumarea responsabilității și de renunțarea la eternul discurs al grelei moșteniri.

E un nou semnal de alarmă (al câtelea?), din păcate cu pierderi de vieți omenești.

Condoleanțe familiilor îndurerate și multă sănătate tuturor celor care au suferit acest șoc“, a precizat europarlamentarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel