Corina Crețu, despre PNRR: Cele mai multe țări au acceptul CE. Așteptăm Guvernul
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Corina Crețu
Sursa foto: Facebook Corina Crețu
Europarlamentarul Corina Crețu a vorbit despren situația României privind Planul Național de Redresare și Reziliență.

"Am participat în această dimineață la dezbaterea organizată de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, pe marginea PNRR. Îi mulțumesc pentru invitație lui Florin Jianu - Președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România. În intervenția mea, am menționat faptul că săptămâna viitoare, în plenul Parlamentului European, s-a propus realizarea unei dezbateri de urgență pe tema Programelor de Redresare și Reziliență, precum și adoptarea unei Moțiuni prin care se solicită Comisiei Europene să prezinte în forul legislativ european stadiul de negociere a acestor programe cu fiecare țară în parte. PNRR reprezintă o șansă istorică de reducere a decalajelor dintre state și din interiorul țării.

"Cele mai multe țări au primit deja acceptul Comisiei Europene"

Am fost Raportor din partea Parlamentului European pentru acest Mecanism și sunt bucuroasă că am reușit să facem unele schimbări în sensul extinderii datelor de angajare (până la 31 decembrie 2024) și a datelor de finalizare a lucrărilor (31 decembrie 2026), față de cele inițiale care erau mult mai strânse.

IMM-urile sunt coloana vertebrală a oricărei economii, acesta fiind și motivul pentru care în 2016 am aprobat în Programul Operațional Regional Inițiativa pentru IMM-uri, iar în 2018 am aprobat o realocare cu peste 150 milioane EUR, program care nu a fost din păcate încheiat, dar care își propune să sprijine întreprinzătorii tocmai pentru a avea acces la creditare și condiții mai bune. Așteptăm acum forma finală a PNRR. Cele mai multe țări au primit deja acceptul Comisiei Europene, și sper ca Guvernul României să finalizeze PNRR-ul în urma dezbaterilor din această săptămână cu Comisia Europeană", a scris Corina Crețu pe Facebook.

Vezi și: PNRR, care a fost strategia României. Ghinea: Mă felicit pentru această decizie

Culisele blocajului România-CE, pentru PNRR. Ghinea: S-a creat un MONSTRU. Ministerele, înnebunite

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel