Data publicării:

Corina Creţu: E obligatoriu ca România să asigure un nivel de trai decent persoanelor în vârstă

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Corina Crețu
Corina Crețu

"Nu ne putem gândi la viitor fără a garanta o viață demnă vârstnicilor!", transmite europarlamentarul Corina Creţu. 

"Variațiile în ceea ce privește dreptul la pensionare sunt nerecomandate la nivel european. La fel și legarea vârstei de pensionare de variațiile speranței de viață! O astfel de măsură - anunțată, de altfel, și de Guvernul României - este considerată a fi o formă de presiune asupra lucrătorilor!

În ciuda faptului că țara noastră se confruntă cu o îmbătrânire demografică accentuată, în România se vorbește prea puțin despre problemele cu care se confruntă vârstnicii. Raportul dat publicității de către INM acum câteva luni arată faptul că, raportat la anul 2020, anul acesta a marcat o creștere a ponderii persoanelor vârstince față de cea a persoanelor tinere.

Îmbătrânirea demografică este, de altfel, o problemă pe întregul continent european. Acesta este și motivul pentru care Parlamentul European a propus spre vot Raportul referitor la Îmbătrânirea populației. Este absolut obligatoriu ca România - la fel ca toate celelalte State Membre - să asigure un nivel de trai decent persoanelor în vârstă, stabilind pentru cei cu venituri mici chiar alocații complementare minime. Așadar, e un semnal de alarmă pentru România, unde cea mai mică pensie este de 100 de lei!", transmite europarlamentarul român.

Corina Creţu: Parlamentul European solicită Statelor Membre să folosească fondurile structurale pentru a face față provocărilor pe care le aduce cu sine îmbătrânirea demografică

"Tot Parlamentul European solicită Statelor Membre să folosească fondurile structurale și de investiții europene, în special Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), Fondul de Coeziune, Fondul Social European Plus (FSE+) și Mecanismul pentru interconectarea Europei, pentru a face față provocărilor pe care le aduce cu sine îmbătrânirea demografică. Adaptarea infrastructurii și a spațiilor publice la nevoile persoanelor în vârstă ar fi un bun început. În general, o mai mare grijă față de cei vulnerabili ar fi binevenită în România.

Sper ca acest Raport al Parlamentului European să fie un imbold în acest sens, pentru că - în viziunea mea - nivelul de civilizație al unei țări este dat de modul în care îi protejează pe cei care au cel mai mult nevoie de sprijin", subliniază Corina Creţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel