Cori Grămescu, semnal de alarmă: Poți plânge 3 luni de foame pentru obiectivul tău, fără să ai probleme de sănătate?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, a tras un semnal de alarmă privind dietele și pierderea în kilograme.

"Internetul este plin de informații contradictorii de la reguli, diete minune, pași rapizi de slăbire, însă nutriția nu este o joacă și informațiile la care avem acces nu sunt universal valabile. Scopul principal al monitorizării zilnice este de a învăța pas cu pas alături de nutriționișți cum să mănânci sănătos și potrivit nevoilor corpului tău pe termen lung. Informațiile de care ai nevoie, nelămuririle pe care le ai și probleme tale trebuie gestionate cu seriozitate și responsabilitate pentru a îți pastra sănătatea și pentru a îți consolida stilul de viață de care ai nevoie. Chiar dacă ne putem descurca și singuri, și cu siguranță ne putem descurca și pe cont propriu dacă avem cunoștinte științifice și foarte bine documentate, însă avem nevoie de cineva specializat care să pună accent mai mult pe sănătate și mai puțin pe rezultate spectaculoase în câteva zile.

"Ne sperie ideea de a mânca"

Procesul de slăbire este bazat pe învățare zilnică și cu atenție pe reacțiile corpului. La prima vedere este fantastic că ne putem înfometa și slăbim imediat 10 kg, poți să plângi 3, 6, 10 zile de foame, însă poți plânge 3 luni de foame pentru obiectivul tău fără să ai probleme de sănătate și eating disorders? Un plan nutrițional echilibrat care asigură toți nutrineții necesari, indiferent de combinația de ingrediente sau excluderea lor (fără lactate, fără carne, mai puțin carbși, mai multe grăsimi etc.), trebuie atent calculcat și ajustat pentru a te putea bucura de un corp sănătos și așa cum ți-l doreșți tu. Și cel mai important, nu te va înfometa! Ne sperie ideea de a mânca, DAR poți slăbi mâncând și mâncând ceea ce  îți place!", a scris Cori Grămescu pe Facebook.

"Consumul regulat de alimente naturale, bogate în vitamine și cât mai puțin procesate, este esențial pentru un plan alimentar eficient pentru a vă menține rezultatele în timp. De asemenea, dacă vorbim de slăbire, trebuie să fim atenți și la ajustarea porțiilor: 30-50g porția de pâine, 30-50g înainte de fierbere porția de paste, orez, mălai, 100-150g porția de cartof, 200-350g porția de fructe, minimum 200g porția de legume. Și, desigur, hidratarea și mișcarea nu trebuie să lipsească nici ele dintr-un stil de viață sănătos. Consumând calorii în activitățile fizice și cele sportive zi de zi reușim să atingem ținta de deficit caloric de 500-1000 de kcal pe zi fără să reducem drastic mâncarea. 

"Este imposibil să faceți schimbări de durată peste noapte"

Antrenamentele sunt importante pentru că ne ajută să construim masa musculară și asta înseamnă că avem și mai multă eficiență a metabolismului, ne ajută să controlăm stresul, pentru că în momentul în care ne concentrăm să avem atenția în corp, să facem sport cu mindfulness, cu atenția adusă asupra întregului nostru corp, nivelul nostru de stres scade, pentru că reușim să ne concentrăm asupra unor lucruri ce stau sub controlul nostru", a mai scris Cori Grămescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel