Data publicării:

Coreea de Sud, un exemplu de urmat în ceea ce privește screeningul cancerului. Dr. Diana Loreta Păun: Cum sunt „convinși” coreenii să meargă la medic / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Conf. dr. Diana Loreta Paun
Conf. dr. Diana Loreta Paun
Dr. Diana Loreta Păun, Consilier Prezidențial, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială, a participat la dezbaterea cu titlul ”Asigurările complementare, soluția ca pacientul român să fie pacient european în România”, organizată de DC News Media Group, unde a vorbit despre Coreea de Sud care este un exemplu de urmat în ceea ce privește screeningul cancerului. 

Medicul a susținut în cadrul dezbaterii că japonezii și coreenii reprezintă exemple de urmat pentru noi deoarece prin intermediul investigațiilor medicale preventive efectuate anual au reușit să scadă incidența cancerului și mortalitatea prin cancer. 

„Din fericire, colegii noștri japonezi și coreeni au reușit să scadă incidența și mortalitatea prin cancerele care pentru ei reprezentau o problemă pe vremuri. E adevărat că profilul s-a modificat și pe măsură ce crește speranța de viață și, așa cum știți, cele două popoare au speranțe de viață cu mult peste nivelul european, crește și incidența diverselor boli cronice și implicit a cancerelor.

Coreea de Sud reușește să facă screening în fiecare an pe principalele tipuri de cancere la aproape 23 de milioane de oameni, ceea ce e o cifră mai mult decât impresionantă.

Cred că am putea urma modelul lor, cred că am putea împrumuta aceste bune practici de la țările care au reușit deja să stăpânească lupta împotriva cancerului, cel puțin în domeniul prevenției.

Eu i-am întrebat pe coreeni cum reușesc să convingă 23 de milioane de oameni anual să vină și să-și facă screening pentru 5 tipuri de cancere. Răspunsul la întrebare a fost: „Ce înseamnă să-i convingem?

Adică nivelul de educație și de înțelegere a problemei este atât de ridicat încât oamenii nu au nevoie să fie convinși, ei sunt deja convinși de pe băncile școlii, de la cele mai fragede vârste, că numai mergând din timp la medic și efectuând standardul de analize pot preîntâmpina boli mai severe.", a spus Dr. Diana Loreta Păun la dezbaterea organizată de DC News Media Group. 

 

DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, ȘtiriDiaspora, Defense Romania, Spectacola, Astrosens, PărințiȘiPitici, DCNewsTV și RadioDCNews, a organizat în data de 19 Octombrie 2023, începând cu ora 11:00 dezbaterea în sistem hibrid cu titlul ”Asigurările complementare, soluția ca pacientul român să fie pacient european în România”.

Context

Evenimentul se dorește a fi o platformă de exprimare a opiniilor, de discuții și schimb de idei în legătură cu modul în care asigurările complementare pot contribui la susținerea și îmbunătățirea sistemului sanitar din țara noastră.

Teme de dezbatere

Asigurările complementare pot oferi acces la servicii medicale premium?

Asigurările complementare susțin acoperirea costurilor pentru medicamentele care nu sunt cuprinse în lista de compensare sau pentru echipamente medicale speciale?

Asigurările complementare reduc timpul de așteptare și cresc confortul pacienților la serviciile medicale?

După efectuarea unei intervenții medicale majore, asigurările complementare pot ajuta la reabilitarea și îngrijirea post-spitalizare pacienților?

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel