Coreea de Sud: Nancy Pelosi este așteptată la granița cu Coreea de Nord
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din SUA, urmează să meargă la granița dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud.

După vizita sa foarte mediatizată în Taiwan, Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților SUA, urmează să călătorească la granița ultra-fortificată care separă Coreea de Sud de vecinul său nordic, a declarat un reprezentant al autorităților, potrivit AFP.

Nancy Pelosi, care a sosit la Seul miercuri seara, urmează să viziteze „zona demilitarizată” (DMZ), a declarat un oficial sud-coreean. Ea ar fi astfel cel mai înalt oficial american care a vizitat satul de graniță Panmunjom după Donald Trump. În 2019, președintele american de atunci s-a întâlnit acolo cu liderul nord-coreean Kim Jong Un.

În timpul unei întâlniri cu Președintele Adunării Naționale a Coreei de Sud, Kim Jin-pyo, Pelosi a discutat despre programele de arme nucleare ale Coreei de Nord. Ei „și-au exprimat îngrijorarea cu privire la amenințările tot mai mari reprezentate de Coreea de Nord”, potrivit unei declarații comune după întâlnirea lor. Coreea de Nord a efectuat un număr record de teste de arme în acest an. Cei doi parlamentari au cerut „o descurajare puternică și pe scară largă împotriva Coreei de Nord” și au spus că vor sprijini eforturile liderilor lor de a determina Phenianul să se denuclearizeze.

Nancy Pelosi urmează să vorbească la telefon cu președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol, care se află în vacanță săptămâna aceasta, spun oficialii. Presa locală a criticat atitudinea lui Yoon Suk-yeol față de Nancy Pelosi, subliniind că nu o va întâlni personal și că administrația ei nu a trimis o delegație care să o primească la aeroport. Yoon Suk-yeol a preluat mandatul în mai și s-a angajat să întărească legăturile cu Statele Unite, inclusiv intensificând manevrele militare comune care au stârnit furia Phenianului. Aceste exerciții, suspendate în special din cauza pandemiei de Covid-19, vor începe la sfârșitul lunii. În timpul unei scurte conferințe de presă la Seul, în timpul căreia nu a răspuns la nicio întrebare, Nancy Pelosi a lăudat relația „specială” dintre Seul și Washington, scrie LeFigaro.

Ambasadorul Chinei în Franța amenință că Beijingul va „reeduca“ populația din Taiwan după reunificare / video

Un înalt diplomat chinez a avertizat că Beijingul va „reeduca” populația din Taiwan după ce va „reunifica” insula cu continentul.

Lu Shaye, ambasadorul Republicii Populare Chineze în Franța, a venit cu această amenințare după ce Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților SUA, a sosit la Taipei într-o vizită controversată. La scurt timp după plecarea ei, Beijingul a demarat exerciții militare în apele și spațiul aerian din jurul Taiwanului pe o perioadă de patru zile.

Vorbind miercuri cu postul francez BFMTV, Lu Shaye a descris călătoria lui Nancy Pelosi în Taiwan drept o „provocare inutilă”, care a „creat mult pericol”, a spus el, potrivit independent.co.uk.

„În urmă cu 10-20 de ani, majoritatea populației din Taiwan era pentru reunificare, dar de ce, acum, sunt împotriva ei? Pentru că Partidul Progresist Democrat a răspândit multă propagandă anti-chineză”, a spus el despre Partidul politic de guvernământ din Taiwan (citește continuarea și vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel