Data actualizării:
Data publicării:

Coreea de Sud, demonstrație de forță cu racheta „monstru” care distruge inclusiv buncărele subterane - VIDEO

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Captură video Youtube
Foto: Captură video Youtube
Coreea de Sud și-a scos la paradă racheta „monstru” care distruge tot, inclusiv buncărele subterane.

Coreea de Sud și-a prezentat cea mai puternică rachetă pentru prima dată astăzi, de Ziua Forțelor Armate, într-un avertisment împotriva amenințărilor nucleare ale Coreei de Nord, scrie The Korea Times.

Două lansatoare mobile de rachete care transportau Hyunmoo-5, o piesă centrală a planului de represalii al Coreei de Sud împotriva unui posibil atac major nord-coreean, s-au numărat printre echipamentele militare afișate la o ceremonie organizată la Baza Aeriană Seul din Seongnam.

Racheta balistică, supranumită "monstru" pentru dimensiunea sa, fusese până acum ținută în secret datorită importanței sale strategice. Se știe că poate transporta un focos de aproximativ 8 tone și e capabilă să distrugă buncărele subterane.

Coreea de Sud a dezvoltat o serie de rachete Hyunmoo, inclusiv balistice și de croazieră. Hyunmoo-4 a fost dezvăluită în timpul ceremoniei de anul trecut de Ziua Forțelor Armate. Acea rachetă, însă, poate livra doar o sarcină utilă de aproximativ două tone în comparație cu Hyunmoo-5.

În timpul ceremoniei din acest an, lansatoarele de transportoare cu 9 axe s-au „târât” pe asfalt, fiecare dintre ele purtând un rezervor de aproximativ 20 de metri lungime, adăpostind aparent racheta „de mare putere” și „de înaltă precizie” despre care se știe că este capabilă să lovească oriunde în Coreea de Nord.

Youtube video image

O altă demonstrație de forță

Într-o altă demonstrație de forță, un bombardier greu american B-1B a zburat deasupra bazei aeriene, alături de două avioane F-15K, dovadă a angajamentului SUA față de Coreea de Sud. Coreea de Nord a avertizat anterior că va lua o măsură „corespunzătoare” împotriva desfășurării activelor strategice ale SUA.

Aproximativ 5.000 de militari și sute de echipamente militare au participat la ceremonia care marchează anul acesta cea de-a 76-a aniversare a fondării forțelor armate ale țării.

Trupele de operațiuni speciale și-au arătat abilitățile de infiltrare în timp ce au sărit dintr-o aeronavă de transport deasupra bazei aeriene, iar elicopterele de atac Apache trăgeau rachete. Armata Coreei de Sud a arătat, de asemenea, diverse mijloace aeriene, inclusiv avionul de luptă KF-21 aflat în prezent în dezvoltare și avioanele stealth F-35A, în timp ce echipa de acrobație aeriană Black Eagles a efectuat o serie de manevre aeriene.

Avertisment pentru Coreea de Nord

Ceremonia din acest an a avut loc în timp ce Coreea de Nord intensifică tensiunile în perspectiva viitoarelor alegeri din SUA, dezvăluind o instalație de îmbogățire a uraniului, lansând rachete balistice și trimițând baloane cu gunoi peste graniță. Ministerul Apărării al Coreei de Sud a declarat că evenimentul de marți a fost organizat pentru a-și arăta capacitățile „covârșitoare” de a riposta puternic împotriva potențialelor provocări ale inamicului, susținută de structura de descurajare pe trei axe a țării.

Sistemul în trei direcții se referă la Pedeapsa și Răzbunările Masive din Coreea, un plan operațional de incapacitate de conducere a Coreei de Nord într-un conflict major; platforma de lovitură preventivă Kill Chain; și sistemul coreean de apărare aeriană și antirachetă.

Oficialii au spus că această ceremonie a mobilizat, de asemenea, o gamă extinsă de active care necesită o echipă de operațiuni cu și fără pilot, cum ar fi roboți patruped, precum și un submarin fără pilot și un vehicul de suprafață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel