Coreea de Nord susţine că aproape 800.000 de oameni vor să se înscrie în armată pentru a lupta împotriva SUA
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Coreea de Nord susţine că aproape 800.000 de oameni vor să se înscrie în armată pentru a lupta împotriva SUA / Foto: Pixabay, de Steffen Zimmermann
Coreea de Nord susţine că aproape 800.000 de oameni vor să se înscrie în armată pentru a lupta împotriva SUA / Foto: Pixabay, de Steffen Zimmermann
Coreea de Nord susţine că aproape 800.000 dintre cetăţenii săi s-au oferit voluntar să se înroleze sau să se reînscrie în armată pentru a lupta împotriva SUA.

Aproximativ 800.000 de oameni din Coreea de Nord s-au oferit voluntar să se înroleze sau să se reînscrie în armată pentru a lupta împotriva Statelor Unite, a relatat sâmbătă publicaţia oficială din această ţară, transmite Agerpres, citând Reuters.

Numai vineri aproximativ 800.000 de studenţi şi muncitori din întreaga ţară şi-au exprimat dorinţa de a se înscrie sau reînscrie în armată pentru a contracara SUA, a scris ziarul Rodong Sinmun.

"Entuziasmul tot mai mare al tinerilor de a se înscrie în armată este o demonstraţie a dorinţei de neclintit a tinerei generaţii de a-i elimina fără milă pe maniacii războiului, care fac ultime eforturi pentru a distruge ţara noastră socialistă dragă, şi de a îndeplini marea cauză a reunificării naţionale fără eşec, dar şi o manifestare clară a patriotismului lor înfocat", conform publicaţiei.

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentalăAcest mesaj survine după ce Coreea de Nord a lansat joi o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) Hwasong-17 ca răspuns la exerciţiile militare în derulare între SUA şi Coreea de Sud.

Coreea de Nord a lansat joi ICBM în mare, între Peninsula Coreeană şi Japonia, cu câteva ore înainte ca preşedintele Coreii de Sud să zboare în Japonia pentru un summit despre mijloacele prin care Seulul şi Tokyo pot contracara un Phenian dotat cu arme nucleare.

Rachetele balistice ale Coreii de Nord sunt interzise prin rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU, iar lansarea lor a fost condamnată de Seul, Washington şi Tokyo.

SUA și Coreea de Sud, exerciții comuneForţele sud-coreene şi americane au început luni exerciţii comune, intitulate "Freedom Shield 23" ('Scutul Libertăţii 23'), care se desfăşoară timp de 11 zile, la o scară nemaivăzută din 2017, pentru a contracara ameninţările tot mai mari din partea Coreii de Nord.

Kim Jong Un a acuzat SUA şi Coreea de Sud că amplifică tensiunile prin aceste exerciţii militare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel