Coreea de Nord s-ar putea pregăti de război. Testează rachete cu rază scurtă de acţiune
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
racheta cu raza scurta de actiune
racheta cu raza scurta de actiune

Coreea de Nord a efectuat luni, ziua în care a anunţat moartea liderului său Kim Jong-il, un test de rachetă cu rază scurtă de acţiune, în largul coastelor sale de est, a anunţat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap.

"Coreea de Nord a procedat la un tir de testare a unei rachete cu rază scurtă de acţiune, în această dimineaţă (luni) (...). Testul a fost urmărit îndeaproape de autorităţile noastre militare", a declarat un oficial guvernamental nord-coreean, citat de Mediafax.

Testarea acestei rachete balistice, cu o rază de acţiune de 120 de kilometri, nu are legătură cu moartea lui Kim Jong-il, a apreciat această sursă.

Ministerul sud-coreean al Apărării a refuzat să confirme informaţia.

Coreea de Sud şi-a plasat armata în stare de alertă şi a consolidat supravegherea frontierei sale ultrasecurizate cu Coreea de Nord, după ce aceasta a anunţat luni moartea liderului nord-coreean Kim Jong-il.

De asemenea, Seulul a cerut aliatului său american, care menţine mobilizaţi 28.500 de militari pe teritoriul sud-coreean, să sporească supravegherea prin satelit şi avion.

Cele două Corei sunt, tehnic, în stare de conflict armat, de la armistiţiul precar semnat la finalul Războiului Coreei (1950-1953).

Relaţiile deja tensionate dintre cele două ţări s-au deteriorat în martie 2010, când Seulul a acuzat Phenianul că a torpilat o corvetă militară sud-coreeană, ucigând 46 de marinari.

Citeşte şi :

Kim Jong-il, liderul nord-coreean a murit – VIDEO

Kim Jong-un un fel de Nicu Ceauşescu. Vezi cine este viitorul lider nord-coreean

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel