Coreea de Nord nu vrea să găzduiască Japonia pentru calificările la CM 2026
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Federația Internațională de Fotbal (FIFA) a anunțat că manșa retur a meciului de calificare la Cupa Mondială din 2026 dintre Coreea de Nord și Japonia, programată inițial pentru marți, a fost anulată fără niciun motiv oferit din partea Coreei de Nord și că nu va fi reprogramată.

Victoria Japoniei cu 1-0 în prima manșă de la Tokyo a plasat Coreea de Nord într-o poziție dificilă, în care trebuia să găzduiască returul în această săptămână. Cu toate acestea, autoritățile locale au anunțat brusc joi că nu vor putea organiza meciul, lăsând întregul proces fără o explicație clară.

Confederația Asiatică de Fotbal (CAF) a confirmat că meciul nu va mai avea loc deloc, iar FIFA a confirmat ulterior această decizie, motivând că nu există o dată liberă în calendarul internațional pentru o reprogramare.

În eventualitatea unei victorii la masa verde, Japonia ar fi garantat primul loc în grupa sa și un loc în ultima rundă a preliminariilor asiatice pentru Cupa Mondială din 2026, care va avea loc în Statele Unite, Canada și Mexic.

Pentru Japonia, care a avansat până în optimile de finală la Cupa Mondială din 2022 din Qatar, după ce a învins echipe precum Spania și Germania, acestă absență la Cupa Asiei pe Națiuni din februarie, eliminată în sferturile de finală de către Iran (2-1), a fost o dezamăgire pentru fanii și suporterii echipei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel