Coreea de Nord nu vrea să găzduiască Japonia pentru calificările la CM 2026
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Federația Internațională de Fotbal (FIFA) a anunțat că manșa retur a meciului de calificare la Cupa Mondială din 2026 dintre Coreea de Nord și Japonia, programată inițial pentru marți, a fost anulată fără niciun motiv oferit din partea Coreei de Nord și că nu va fi reprogramată.

Victoria Japoniei cu 1-0 în prima manșă de la Tokyo a plasat Coreea de Nord într-o poziție dificilă, în care trebuia să găzduiască returul în această săptămână. Cu toate acestea, autoritățile locale au anunțat brusc joi că nu vor putea organiza meciul, lăsând întregul proces fără o explicație clară.

Confederația Asiatică de Fotbal (CAF) a confirmat că meciul nu va mai avea loc deloc, iar FIFA a confirmat ulterior această decizie, motivând că nu există o dată liberă în calendarul internațional pentru o reprogramare.

În eventualitatea unei victorii la masa verde, Japonia ar fi garantat primul loc în grupa sa și un loc în ultima rundă a preliminariilor asiatice pentru Cupa Mondială din 2026, care va avea loc în Statele Unite, Canada și Mexic.

Pentru Japonia, care a avansat până în optimile de finală la Cupa Mondială din 2022 din Qatar, după ce a învins echipe precum Spania și Germania, acestă absență la Cupa Asiei pe Națiuni din februarie, eliminată în sferturile de finală de către Iran (2-1), a fost o dezamăgire pentru fanii și suporterii echipei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel