Coreea de Nord : "Îi avertizăm încă o dată pe neruşinaţi şi pe idioţi. Sancţiunile disperate şi presiunea vor alimenta furia și ostilitatea”
Autor: Elena Didila | Publicat pe: 24 noi 2022, 07:04
WhatsApp
Kim Yo Jong, sora liderului Nord Coreean. Sursa Agerpres
Kim Yo Jong, sora liderului Nord Coreean. Sursa Agerpres
Coreea de Nord a denunţat joi eforturile Seulului de a impune sancţiuni suplimentare Phenianului în urma lansărilor repetate de rachete, spunând că astfel de măsuri îi vor spori "ostilitatea şi furia".

Kim Yo Jong, influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, a făcut aceste afirmaţii într-o declaraţie în care i-a numit "câini fideli" ai Statelor Unite pe preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol şi pe"alţi idioţi", relatează Agerpres.

Ministerul de Externe sud-coreean a declarat marţi că analizează impunerea de sancţiuni Phenianului, iar cele vizând sectorul cibernetic se numără printre cele luate în considerare dacă regimul de la Phenian va continua pe calea testelor nucleare.

Coreea de Nord a efectuat un număr fără precedent de lansări ale unor rachete balistice în acest an. Washingtonul avertizează de luni de zile că regimul de la Phenian ar putea efectua în orice moment un test cu bombă nucleară, primul după cel din 2017.

"Dacă ei cred că pot scăpa din situaţia actuală periculoasă prin sancţiuni, atunci trebuie că sunt cu adevărat idioţi deoarece nu ştiu să trăiască în pace şi linişte", a afirmat Kim Yo Jong.

Statele Unite au cerut Consiliului de Securitate al ONU să tragă la răspundere la unison Coreea de Nord pentru testele sale cu rachete şi au acuzat China şi Rusia că încurajează Phenianul blocând orice astfel de demers în Consiliul de Securitate.

China şi Rusia au susţinut sancţiuni mai stricte după ultimul test nuclear al Coreei de Nord în 2017, dar ambele ţări au respins, în mai, o iniţiativă a SUA pentru adoptarea de noi sancţiuni ONU pentru lansările repetate de rachete.

"Îi avertizăm încă o dată pe neruşinaţi şi pe idioţi că sancţiunile disperate şi presiunea Statelor Unite şi a marionetelor lor sud-coreene împotriva RPDC vor adăuga combustibil ostilităţii şi furiei celei din urmă", a spus Kim Yo Jong, folosind iniţialele numelui oficial al Coreei de Nord. 

Citește și:

Coreea de Nord îl atacă pe secretarul general al ONU: ”Este o marionetă americană”

Într-o declarație publicată vineri, 18 noiembrie, Guterres a denunțat lansarea rachetei și a îndemnat nordul să ”renunțe imediat de la orice altă acțiune provocatoare”, scrie Agenzia Nova.

”Îl privesc adesea pe secretarul general al ONU ca pe un membru al Casei Albe sau al Departamentului de Stat al SUA”, a răspuns ministrul nord-coreean de Externe, Choe Son-Hui, într-o declarație publicată de presa de stat din țară.

”Regret profund că Secretarul General al ONU a adoptat o atitudine foarte deplorabilă, nerespectând scopul și principiile Cartei ONU și misiunea ei corespunzătoare de a menține imparțialitatea, obiectivitatea și corectitudinea în fiecare problemă”, continuă nota, conform căreia cu ultimele sale funcții secretarul ”demonstrează clar că este o marionetă a Statelor Unite”.

Consiliul de Securitate al ONU va convoca astăzi o reuniune de urgență la solicitarea Japoniei pentru a discuta despre lansarea de vineri a rachetelor balistice de către Coreea de Nord. Cu toate acestea, nu este clar dacă Consiliul va putea impune noi sancțiuni împotriva Phenianului, deoarece China și Rusia s-au opus celor mai recente încercări de a face acest lucru. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?