Coreea de Nord a transferat a doua rachetă pe coasta de est. SUA iau măsuri în premieră
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
racheta
racheta

 A doua rachetă cu rază medie de acţiune a fost transferată de Coreea de Nord pe coasta de est  şi a instalat-o pe un lansator mobil, a transmis, vineri, agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, citând un înalt responsabil de la Seul.

Ministerul Apărării, care a confirmat cu o zi în urmă instalarea unei rachete a Phenianului pe coasta de est, spre Marea Japoniei, nu a comentat aceste informaţii noi, scrie Agerpres.

SUA iau în serios amenințările Coreei de Nord, astfel că americanii vor  trimite 12 avioane de vânătoare în Filipine. Aeronavele vor participa la un exerciţiu militar comun în contextul în care armata nord-coreeană a anunţat posibilitatea unui atac atac nuclear asupra Statelor Unite.

Este pentru prima oară când Statele Unite trimit un număr atât de mare de avioane de luptă în Filipine. Pe fondul tensiunilor generate de ameninţările venite din partea Phenianului, Pentagonul a trimis doua distrugătoare în apropierea Coreei de Nord, o platformă cu radar antirachetă în Oceanul Pacific şi vor instala rachete interceptoare în Guam. Trupele americane din Coreea de Sud se antrenează acum chiar pentru un eventual atac chimic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel