Coreea de Nord a găsit tratamentul împotriva COVID
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 20 mai 2022, 09:14
WhatsApp
Coreea de Nord se confruntă cu răspândirea Covid în rândul unei populații nevaccinate și fără acces la medicamente antivirale eficiente, relatează BBC.

La începutul anului 2020, țara și-a închis granițele pentru a încerca să se izoleze de pandemie.

Conducerea sa a respins până în prezent sprijinul medical extern, iar mass-media de stat a recomandat tratamente tradiționale pentru a face față la ceea ce este denumit "febră".

Pentru cei care nu sunt grav bolnavi, ziarul Rodong Simnun, al partidului de guvernământ, a recomandat remedii care includ ceai de ghimbir sau de caprifoi și o băutură din frunze de salcie.

Băuturile fierbinți ar putea calma unele simptome Covid, cum ar fi durerile de gât sau tusea, și ar putea ajuta la hidratare atunci când pacienții pierd mai mult lichid decât în mod normal.

Ghimbirul și frunza de salcie ameliorează, de asemenea, inflamația și reduc durerea, dar nu reprezintă un tratament pentru virusul în sine.

Presa de stat a intervievat recent un cuplu care a recomandat gargara cu apă sărată dimineața și seara.

O "mie de tone de sare" fuseseră trimise la Pyongyang pentru a face o "soluție antiseptică", a relatat agenția de presă de stat.

Unele studii sugerează că gargara și clătirile nazale cu apă sărată combat virușii care provoacă răceala comună, dar există puține dovezi că acestea încetinesc răspândirea Covid.

Apa de gură poate ucide virusul în laborator, potrivit unui studiu, dar nu s-a demonstrat în mod convingător că ar fi de ajutor la oameni.

Televiziunea de stat a sfătuit pacienții să folosească analgezice, cum ar fi ibuprofenul, precum și amoxicilină și alte antibiotice. Ibuprofenul (și paracetamolul) pot scădea temperatura și pot ameliora simptome precum durerile de cap sau durerile de gât, dar nu vor elimina virusul și nici nu vor împiedica dezvoltarea acestuia.

Antibioticele, destinate infecțiilor bacteriene și nu virusurilor, nu sunt recomandate.

Iar folosirea inutilă a antibioticelor riscă să dezvolte viruși rezistenți.

Vezi și: Cel mai scump ceai din lume. Costă peste 184.000 de dolari kilogramul

Sistemul de sănătate din Coreea de Nord a fost creat pentru a oferi asistență medicală gratuită, de la servicii de bază la nivel de sat până la tratament specializat în spitalele guvernamentale (de obicei în centrele urbane), dar economia s-a contractat în ultimii ani din cauza sancțiunilor și a condițiilor meteorologice extreme, cum ar fi seceta.

Închiderea granițelor țării și măsurile stricte de izolare vor fi avut, de asemenea, un impact negativ.

Sistemul de sănătate, deosebit de slab în afara Pyongyangului, suferă de lipsă de personal, medicamente și echipamente.

Un raport pentru ONU, realizat anul trecut, spunea: "Unele dintre fabricile de produse farmaceutice, de vaccinare și de aparatură medicală nu ating nivelul de bune practici al OMS [Organizația Mondială a Sănătății] și, de asemenea, nu răspund cererii locale".

Coreea de Nord a refuzat trei milioane de doze de vaccin fabricate în China, anul trecut - și ar fi respins și alte oferte - în cadrul Covax, sistemul global de distribuire a vaccinurilor.

Coreea de Sud spune că nu a primit niciun răspuns la oferta sa de vaccinuri, materiale medicale și personal, precizează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?