Coreea de Nord a efectuat un nou test pentru dezvoltarea unui satelit de recunoaștere
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay, de Victoria_Borodinova
Foto: Pixabay, de Victoria_Borodinova
Coreea de Nord a efectuat un nou test pentru dezvoltarea unui satelit.

Coreea de Nord a anunţat duminica aceasta că a efectuat un nou test pentru dezvoltarea unui satelit de recunoaştere, relatează Agepres, citând AFP.

Testul a fost realizat sâmbătă, a declarat agenţia de presă oficială din Coreea de Nord, KCNA, într-o ştire de două paragrafe, difuzată cu câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale din Coreea de Sud.

Armata sud-coreeană anunţase deja sâmbătă că este de părere că noul test este un nou tir de rachete balistice de către Nord, cel mai recent dintr-o serie de tiruri din acest an.

Scopul testului



"Direcţia naţională pentru dezvoltare aerospaţială (NADA) din RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană, denumirea oficială a Coreii de Nord) şi Academia de ştiinţe ale apărării au efectuat sâmbătă un alt test important cu scopul de a dezvolta un satelit de recunoaştere", a scris KCNA duminică în ştirea sa în engleză.

"Cu acest test, NADA a confirmat fiabilitatea transmiterii de date şi a sistemului de recepţie al satelitului, precum şi a sistemului său de comandă şi a diferitelor sisteme de control la sol", potrivit KCNA.

Phenianul a testat o serie de arme și vorbește despre un nou tir de rachete balistice



Rachete hipersonice, dispozitive balistice cu rază medie de acţiune, Phenianul a testat o serie de arme în ianuarie, iar săptămâna trecută a lansat ceea ce regimul a numit parte dintr-un "satelit de recunoaştere". Seulul a vorbit la rândul său despre un nou tir de rachete balistice.

În pofida sancţiunilor internaţionale dure care i-au fost impuse pentru programul său nuclear, Phenianul a respins ofertele americane pentru discuţii după eşecul discuţiilor din 2019 dintre liderul nord-coreean Kim Jong Un şi fostul preşedinte american Donald Trump (2017-2021).

În loc să se bazeze pe diplomaţie, Coreea de Nord şi-a intensificat modernizarea armatei şi a avertizat în ianuarie că ar putea ridica moratoriul autoimpus privind testarea rachetelor cu rază lungă de acţiune şi a armelor nucleare. Aceste teste provoacă îngrijorare la nivel internațional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel