Coreea de Nord a efectuat un nou test pentru dezvoltarea unui satelit de recunoaștere
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay, de Victoria_Borodinova
Foto: Pixabay, de Victoria_Borodinova
Coreea de Nord a efectuat un nou test pentru dezvoltarea unui satelit.

Coreea de Nord a anunţat duminica aceasta că a efectuat un nou test pentru dezvoltarea unui satelit de recunoaştere, relatează Agepres, citând AFP.

Testul a fost realizat sâmbătă, a declarat agenţia de presă oficială din Coreea de Nord, KCNA, într-o ştire de două paragrafe, difuzată cu câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale din Coreea de Sud.

Armata sud-coreeană anunţase deja sâmbătă că este de părere că noul test este un nou tir de rachete balistice de către Nord, cel mai recent dintr-o serie de tiruri din acest an.

Scopul testului"Direcţia naţională pentru dezvoltare aerospaţială (NADA) din RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană, denumirea oficială a Coreii de Nord) şi Academia de ştiinţe ale apărării au efectuat sâmbătă un alt test important cu scopul de a dezvolta un satelit de recunoaştere", a scris KCNA duminică în ştirea sa în engleză.

"Cu acest test, NADA a confirmat fiabilitatea transmiterii de date şi a sistemului de recepţie al satelitului, precum şi a sistemului său de comandă şi a diferitelor sisteme de control la sol", potrivit KCNA.

Phenianul a testat o serie de arme și vorbește despre un nou tir de rachete balisticeRachete hipersonice, dispozitive balistice cu rază medie de acţiune, Phenianul a testat o serie de arme în ianuarie, iar săptămâna trecută a lansat ceea ce regimul a numit parte dintr-un "satelit de recunoaştere". Seulul a vorbit la rândul său despre un nou tir de rachete balistice.

În pofida sancţiunilor internaţionale dure care i-au fost impuse pentru programul său nuclear, Phenianul a respins ofertele americane pentru discuţii după eşecul discuţiilor din 2019 dintre liderul nord-coreean Kim Jong Un şi fostul preşedinte american Donald Trump (2017-2021).

În loc să se bazeze pe diplomaţie, Coreea de Nord şi-a intensificat modernizarea armatei şi a avertizat în ianuarie că ar putea ridica moratoriul autoimpus privind testarea rachetelor cu rază lungă de acţiune şi a armelor nucleare. Aceste teste provoacă îngrijorare la nivel internațional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel