Coreea de Nord a adoptat o legislație menită să transforme țara într-un „tărâm de basm“
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Parlamentul nord-coreean s-a reunit săptămâna aceasta pentru a adopta o legislație menită să transforme țara într-un „tărâm de basm socialist frumos și civilizat”.

Adunarea Populară Supremă a Coreei de Nord (SPA) s-a reunit miercuri la prima sa sesiune și a adoptat o legislație pentru amenajarea teritoriului și dezvoltarea rurală, a declarat agenția de știri de stat KCNA.

Aceste două proiecte de lege vor contribui la accelerarea eforturilor partidului de guvernământ de a produce „o schimbare radicală în comunitatea rurală și în politicile sale de amenajare a teritoriului pentru a realiza dezvoltarea rapidă a comunității rurale socialiste în stil coreean și pentru a face țara un tărâm de basm socialist frumos și civilizat”, a spus KCNA, citând un discurs al unui deputat la adunare.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un, care nu a participat la sesiune, s-a angajat să îmbunătățească condițiile de viață ale oamenilor și să stimuleze dezvoltarea rurală în fața crizelor economice crescânde cauzate de COVID-19 și de sancțiunile internaționale asupra programului de arme nucleare al țării și de dezastre.

Multe dintre promisiunile economice ale lui Kim nu au fost încă îndeplinite, spun analiștii, iar organizațiile de ajutor avertizează asupra penuriei larg răspândite de alimente și a altor dificultăți.

Potrivit unui raport de luna trecută al 38 North, site-ul american de monitorizare din Coreea de Nord, promisiunea lui Kim de a reconstrui o provincie devastată de taifunuri din nordul țării și de a o transforma într-o comunitate minieră „model” a făcut puține progrese.

Statele Unite l-au acuzat pe Kim că alocă resurse proiectelor militare în detrimentul națiunii, conform bollyinside.

Putin cumpără muniţie de artilerie de la Kim Jong Un (New York Times)

Oficiali ai administraţiei SUA au declarat cotidianului citat, potrivit Reuters, că aceste achiziţii arată că sancţiunile internaţionale încep să îşi facă efectul şi să limiteze capacitatea Rusiei de a-şi susţine invazia din Ucraina. New York Times a relatat luni că informaţii secrete recent desecretizate arată că printre tipurile de armament achiziţionate se numără obuze de artilerie şi rachete. Este de aşteptat ca Rusia să mai cumpere astfel de armament, a precizat publicaţia.

Luna trecută, un oficial american a declarat pentru Reuters că dronele de producţie iraniană cumpărate de Rusia au înregistrat 'numeroase defecţiuni'. Oficialul a mai precizat că, cel mai probabil, Rusia intenţionează să achiziţioneze sute de drone Mohajer-6 şi Shahed. Ucraina a lansat recent o contraofensivă în mai multe locuri, inclusiv în jurul oraşul Herson, pe care Rusia l-a ocupat din prima fază a invaziei.

În pregătirea atacurilor, forţele ucrainene au lovit zone de aprovizionare ruseşti, inclusiv dintre cele cu artilerie şi muniţie. Potrivit unor oficiali, sancţiunile occidentale limitează capacitatea Rusiei de a înlocui vehiculele şi armele distruse în Ucraina, notează Agerpres (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel