Data publicării:

Cordon bleu rețeta. Cum se prepară

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă ți-e poftă de un cordon bleu, ai aici rețeta. Iată cum se prepară.

Ingrediente

400 g cotlet de porc
8 felii şuncă presată sau bacon, prosciutto
150 g caşcaval
sare
piper, cimbru, boia de ardei, alte condimente care vă plac
2 ouă
200 g pesmet
200-300 g făină
ulei pentru prăjit

Cum se prepară

Se taie 8 bucăţi (cam 50 g de carne la porţie), se bat uşor ca pentru şniţele, acoperite cu folie, ca să nu murdărim toată bucătăria. Se condimentează şi se dau la rece. Se bat ouăle cu sare şi se adaugă făina până devine ca un aluat de clătite, potrivit pofta-buna.com.

Se taie brânza în 8 bastonaşe, să nu depăşească mărimea feliei de carne. Se pun pe fundul de lemn carnea, apoi şunca presată şi la capăt caşcavalul. Se rulează în formă de papiotă şi se prinde cu o scobitoare. Se trec prin făină, amestecul de ou şi pesmet şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe hârtie absorbantă sau în strecurătoare şi se servesc alături de diverse garnituri şi salate, după preferinţe.

Vezi și: Rețetă cozonac pufos care se desface fâșii. Este cel mai bun!

Sfaturi

Se pot coace şi în cuptor şi în felul acesta vor fi mult mai sănătoase.

Se poate face o singură ruladă mare și după coacere se feliază.

Se pot face din piept de curcan, pui sau din pulpă de viţel, pulpă sau cotlet de porc.

Și dacă ai poftă și de un desert, îți recomandăm să încerci rețeta de înghețată cu lămâie.

Ai nevoie de:

- aproximativ 2 pahare de lapte condensat (500 ml);

- ½ pahar de smântână grasă (125 ml);

- o lămâie medie, tăiată felii (fără sâmburi).

Cum se prepară

Mixați toate ingredientele cu ajutorul unui blender, până veți obține o compoziție omogenă (lămâia se mărunțește cel mai greu, însă nici acest proces nu ar trebui să dureze mai mult de 30 secunde, dacă o veți tăia în prealabil în felii subțiri, potrivit retete-usoare.info. Turnați compoziția obținută într-un vas și uniformizați-i suprafața cu ajutorul unei linguri sau spatule. Puneți vasul la congelator peste noapte.

Vezi și: Ciorbă de murături. Cel mai gustos fel de mâncare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel