Cora, Auchan și Carrefour retrag un sortiment de înghețată din cauza oxidului de etilenă
Autor: Ioana Dinu | Publicat pe: 04 aug 2021, 22:20
WhatsApp
Fotografie creată de Maria Orlova, de la Pexels
Fotografie creată de Maria Orlova, de la Pexels
Rețelele Cora, Auchan și Carrefour retrag un sortiment de înghețată din cauza oxidului de etilenă.

Rețelele Cora, Auchan și Carrefour recheamă mai multe loturi de înghețată La Strada Capșune, din cauza oxidului de eetilenă care depășește limitele permise de reglementările în vigoare.

Informarea trimisă ANSVSA spune că compania Macromex, în calitate de proprietar al mărcii de înghețată La Strada, produsă în Franța, a fost informată de către unul din furnizorii săi cu privire la o problema a stabilizatorilor de plante, al căror conținut de oxid de etilenă depășește limitele premise de reglementările în vigoare.  Stabilizatorii pe baza de plante folosiți în producerea înghețatei La Strada sunt folosiți în cantități extrem de mici în produsele finite, astfel încât considerăm că nu prezintă un risc pentru sănătatea consumatorilor, susține nota.

Consumatorii sunt rugați să returneze, la magazinul de la care au cumparat, produsul sau ambalajul din loturile mentionate in lista, pana la data de 16.08.2021

Loturile rechemate sunt următoarele:

SORBET CAPSUNE 12X120ML LA STRADA lot L21034C1 cu termen de expirare 03/02/23
SORBET CAPSUNE 12X120ML LA STRADA lot L20157C2 cu termen de expirare 05/06/22
SORBET CAPSUNE 500ML LA STRADA lot L21041C4 data de expirare 10/02/23
SORBET CAPSUNE 500ML LA STRADA lot L21042C1 data de expirare 11/02/23
SORBET CAPSUNE 500ML LA STRADA lot L21043C1 data de expirare 12/02/23
SORBET CAPSUNE 500ML LA STRADA lot L20198C2 data de expirare 16/07/22

---

VEZI ȘI: Dușul care duce la boală. Dr Sorin Băilă atrage atenția asupra SINGUREI situații când baia poate fi periculoasă pentru sănătate

Trebuie să aveți mare grijă atunci când faceți duș fierbinte sau dacă mergeți la saună. Chiar dacă aceste activități sunt relaxante și vă fac să vă simțiți bine, trebuie să aveți grijă deoarece căldura face ca venele să se dilate, în special cele care se află cât mai aproape de piele. Dacă aveți deja vene dilatate, problema se poate agrava și mai mult din cauza temperaturilor mari. Despre acest subiect a vorbit dr Sorin Băilă, medic primar chirurg în Institutul de Chirurgie Cardiovasculară „CC Iliescu” din București, șeful secției de CHIRURGIE VASCULARĂ, doctor în științe medicale, la DC News și DC Medical.

Așadar, nu doar sedentarismul, obezitatea și lipsa hidratării fac rău picioarelor, ci și dușurile fierbinți

”Sunt unele comportamente mai puțin sănătoase, cum ar fi preferința de a face dușuri fierbinți sau a merge la saună. Aceste lucruri afectează sănătatea pentru că se produce vasodilatația. Orice factor care slăbește peretele venos sau aparatul valvular nu face decât să dilate venele, să le facă mai disfuncționale, volumul de sânge stagnat să fie cât mai mare”, a zis dr Sorin Băilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?